Teljes téboly a fejekben?

Kiderült: A félpályás útlezárók hónapokig hivatalos személynek hitték magukat


Egy korábbi, márciusi cikkében a Partizaninfo is beszámolt a 2/a fõúton történt atrocitásról, mikor a félpályás útlezárók láncos bottal és viperával bántalmaztak egy gyógyszereket szállító autóst. Mint a rendõrségi vizsgálat kiderítette, a sofõr bántalmazására és autója megrongálására azért került sor, mert nem engedte, hogy õt és autóját a gyanúsítottak lefényképezzék, amiért az "hazaáruló módon" nemtetszésének adott hangot a forgalomlassítás miatt. (A kérdéses cikket megtalálja az aznapi számunkban. Kattintson a linkre!: Ide.

Vass István feljelentését az interneten is közzétette:


"Dunakeszi Rendõrkapitányság2120 Dunakeszi Tábor u. 2.

Büntetõ följelentés.

Alulírott Vass István, lakik: 2132 Göd, szül:, anyja neve:,

följelentést teszek ismeretlen tettes ellen, aki 2007. 03. 02. napján. de. 09 óra körül a 2A jelû úton, a gödi feljárótól délre, Vác felöl érkezve a VW LT35 tipusú, xxx rendszámú gyógyszerszállító transzportert vezette, s aki a T. rendõrkapitányság folyamatban levõ eljárásának érintettje. Tehát nevezett személy a rendõrség látókörében van.

Följelentésemet a közúti közlekedés rendjének súlyos megsértése és veszélyeztetése, valamint hivatalos személy elleni erõszak, és súlyos testi sértés miatt teszem. (...) Kérem a T. Rendõrkapitányságot a magánföljelentésre induló bûnvádi eljárás megindítására.

2007. 03. 05. ) A félpályás útlezárás fõ szervezõje, az ügyben garázdasággal, rongálással, testi sértéssel meggyanúsított Vass István maga is feljelentést, pontosabban -ahogy maga fogalmazta- "följelentést" tett a sértett ellen. Ami a legmegdöbbentõbb, hogy Vass szerint, többek között "hivatalos személy elleni erõszakot" (!) is elkövetett az általuk bántalmazott autós.
Vass István"

Természetesen a feljelentést a nyomozó hatóság elutasította, pontosabban a nyomozást megtagadta. A Partizaninfo megkérdezett jogásza szerint nem is tehettek volna mást, ugyanis a közlekedés rendjének megsértése szabálysértés, nem bûncselekmény, hivatalos személy elleni erõszakra hivatalos személy, súlyos testi sértésre, a lincselõk 8 napon túl gyógyuló sérülésének hiányában nem kerülhetett sor.
Miután a napokban mocskolódó hangnemû levelet kaptunk tõle mi is, utánanéztünk, ki is valójában a – a TV2 naplóban látott „Fényképezd le a rendszámát is!” parancsokat osztogató, meglehetõsen arrogáns stílusú Vass István?

A személyiségéhez jelenleg kivállóan illõ, radikális nemzeti oldalt képviselõ gödi Vass István, meglepõ módon 1990-94 között a Szabad Demokraták Szövetségének váci országgyûlési képviselõje volt! A fel nem fedezett amatõr festõ Vass múltja igen érdekes.
Eredeti végzettsége szerint esztergályos. A rendszerváltás elött csendes, átlag kisember életet élt. Nem tervezte sem a "Szent korona szerinti Nagy-Magyarország" visszaállítását, sem a bolsevik rezsim elkergetését, sõt még a világot felemésztõ cionizmus ellen sem emelt hangot. A rendszerváltás után az SZDSZ-nek nemcsak képviselõként, de magánemberként is feltétlen híve lett. Többen emlékeznek Gödön arra az idealizált, szocreál stílusban készített festményére, amelyen Petõ Ivánt ábrázolta. Kapcsolata a liberális párttal 1994-ben szakadt meg, mikor a vélhetõen otthonról hozott és addig elfojtott agresszív stílusa és csillapíthatatlan hatalmi vágya egyre inkább felszínre került, így a "langyosan" politizáló liberális pártban nem talált már megfelelõ partnereket, barátokat.
Miután 2006 februárban az önkormányzat elutasította támogatási kérelmét, amiben 600 ezer forintot kért saját kiállításának megszervezésére, Vass teljes arroganciájával az úgynevezett radikális nemzeti oldal felé fordult.
A 2/a-s útlezárások másik fõ szervezõje, a március 2-i bûncselekmény miatt szintén gyanúsított, milliomos Farkas Éva presszótulajdonos vállalkozó, a 3 fõbõl álló Gödi Forradalmi Bizottmány alelnöke, illetve az önmagát "nemzetmentõnek" kikiáltó Budaházy Györggyel és Toroczkai Lászlóval szimpatizáló, ultraradikális Magyar Nemzeti Front elnöke.