Szeptember 18: Fehér-terror megemlékezés

Két könnygázgránát helyreállította a rendet Budapesten



Szeptember 18-án tartották szégyenteljes megemlékezésüket a szélsőjobboldal képviselői, az egy évvel ezelőtti, 168 magyar rendőr sérülését okozó Mtv székháznál történt terrorcselekmény kapcsán. (Ennyi erővel a móri mészárlást is megünnepelhetnék… -A szerk!)
A Kossuth tér délután még csendes volt. Néhány megkeseredett részeg hajléktalan kiabált csupán artikulátlan hangon a Parlament felé, azonban borgőzös hangjuk az éterbe veszett.
A kora esti órákban a sebtében felállított pódiumról, egy kocka Ladára erősített hangszóróból kezdődött meg a szervezett, uszító prédikáció.
A jelentéktelen fellépők közül az egyetlen említésre méltó, a dunakeszi környéki útonállásairól, félpályás lezárásairól ismert Vass István volt, aki a mikrofonba üvöltve a „Rebiszes patkányok eltaposására” hívott fel. (Remélhetőleg ezt a rendőrök is megjegyezték és adott esetben a megfelelő hozzáállással honorálják majd, ha egyszer Vass úrnak rendőri intézkedésre lesz szüksége. – A szerk.!) Útonálló Vass István közösség elleni izgatásának természetesen nincs jogi következménye: ebben a nagy elnyomásban mindent lehet. Vass István viselt dolgairól bővebben itt: Vass_István
Nem sokkal később a régebb óta gyülekező, főleg 16-20 éves bakancsos kamaszokból álló csoport, rendezetlen csürhe alakzatba fejlődött és spontán módon a történelmi belvárosba indult. Hozzájuk csatlakoztak a Szabadság térnél alkoholizáló hasonszőrű társaik, így a kb. 200 fősre duzzadt huligánbanda megkezdte felforgató tevékenységét. Robbantak a petárdák, törtek a sörösüvegek, valamint az Astoria szálló halljának kirakata is. (Az üvegkirakat betörése vélhetően komoly stratégiai jelentőséggel bírhat a szélsőjobboldali puccs végrehajtásában… Íme a hős hazafiak…! -A szerk.!) A randalírozásba és megfélemlítésbe kezdő huligánok megfékezésére a Bajcsy Zsilinszky útra érkező magyar rendőri egységek kövekkel és üvegekkel történő megdobálása után két könnygázgránát vetett véget a végső leszámolásként hirdetett puccskísérletnek. Néhány perc múlva, az előzőleg nagy lendülettel megindult, kendővel, csuklyával gyáván eltakart arcú csoport tagjai kámforként szívódtak fel. Ennek ellenére négy huligánt sikerült előállítani a magyar rendfenntartóknak. Rendőrségi információ szerint a négy rendkívül bátor randalírozóból kettő, a vérét nem, de vizeletét annál inkább adta elfogását követően. (Rendőrök! Várjuk a négy bűnöző adatait is, esetleg fényképét közzététel céljából! - A szerk.!)
A történtek után a belvárosban helyreállt a rend. Így végződött a szeptember 18-i megemlékezéssel egybekötött kormánydöntés.

Továbbra is várjuk a randalírozók felismerésére alkalmas fotókat minden olvasónktól!