Fáber és Gonda még fenyegetőzik

Szeptember 17.- Kossuth tér


Vér nélkül csengett le az öszödi beszéd kiszivárgásának első évfordulójára rendezett „végső leszámolás” a Kossuth téren. A pár ezres tömegnek kiosztották a szervezők által vázolt Y-tervet, ami törvénytelen blokádokkal kényszerítené lemondásra a kormányt a hatalomra vágyó szervezők szerint, de a terv mégsem vált be. A kedden petíciót adnak át a budapesti rendőrfőkapitánynak és arra készülnek, hogy követeléseiket felolvassák az MTV-ben.
A főváros 13 stratégiai pontját vonnák blokád alá az egyáltalán nem erőszakos tünteők - ismertette a korábban már beharangozott Y-tervet Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórumnak nevezett gyülekezet vezetője. (Miután máshol nem tudott vezető lenni… -A Szerk!) A Kossuth téren tartott tüntetésen zárt borítékokban osztották ki a 13 helyszín nevét tartalmazó listát, hogy - mint Fáber fogalmazott - a hatalom ne tudjon felkészülni. (rendőrség már napokkal korábban ismerte a lista tartalmát…-a Szerk!), A terv szerint a neohazafi gerilláknak 13 csapatot kellene alakítaniuk és blokád alá vonni a megadott helyeket, köztük az Országházat is: "ide többé képviselő nem mehet be" – Jelentette ki Fáber Károly. (Ezt hívják az alkotmányos rend elleni szervezkedés bűncselekményének, ami miatt liberalizmustól meggyengített hazánkon kívül minden más országban azonnal letartóztatnák Fáber ügynököt. –a Szerk!) A terv szerint a blokádok felállítása után a kormánynak két órán belül át kell adni a hatalmat, ellenkező esetben egy újabb óra elteltével "kiterjesztik a blokádot".
A blokáddal a Kossuth téren meg is próbálkozott fél kilenc előtt egy körülbelül ötvenfős felheccelt csoport. Elállták a parlament déli kapuját, mire a velük szemben álló rendőrök fellszólították őket, hogy hagyják el a helyszínt. A felszólításnak a legtöbben azonnal engedelmeskedtek (Az ő nevüket és telefonszámukat holnaptól a kurucinfo azonnal követeli… -a Szerk!), elsősorban Fáber Károly is, aki bosszúból azzal fenyegetőzött, hogy viszont később még visszajönnek. Nem jöttek.
Az este, néhány csoportban felheccelődött, eltakart arcú, Kárpátia pólós huligán sörösüvegeket dobtott a rendőrök felé, ami miatt ismeretlen okból egy esetben sem indult büntetőeljárás. (Micsoda ávós diktatúra…-A Szerk!)

neki nem kell azonosító...?

Nem sokkal éjfél után, miután elfogytak a sörök, távozott az utolsó neohazafi is. Ekkor azonban a teret a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai foglalták el, akik kiabálás helyett példát mutattak és feltakarították a tisztaszívű hazafiak után a szemetet, eldobált sörös-és borosüvegeket, üvegtörmelékeket, sörös dobozokat, Marlboro cigaretta-csikkeket.
A sikertelen puccs után Gonda László azt mondta, hogy ha ma nem, akkor majd október 23-án veszik át a hatalmat, de ha addig sem járnak sikerrel, akkor a terepet "átengedik az erőszaknak". (A nyilvános szó szerinti kijelentés miatt, Gonda Lászlót ezentúl az erőszaktevő bűnözőkkel azonosítja a Partizaninfo! –A Szerk!)