„Aki nincs velünk, az hazaáruló!”
–kiabálja János, a rendszerváltó

„Lerí rólad, hogy köcsög vagy! Elintézzük, hogy senki ne vegyen jegyet a BKV-ra! Azt akarod?”


olvasó:

Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal lepte meg János, a rendszerváltók aktivistája 2007. szeptember 14-én, az óvatlanul a Batthyány téri aluljáróba tévedőket.
A zászlóval és kihangosítóval felszerelt farmeringes, szemüveges, negyven év körüli férfi hamar összetűzésbe keveredett az aluljáróban dolgozó és a kihangosítóba üvöltözés miatt a fejüket csóváló BKV alkalmazottakkal is.
-Mi van, köcsög? Mit nézel? Barom BKV-s! Látod milyen köcsög vagy? Lerí rólad, hogy köcsög vagy! –üvöltötte a rendszerváltók szövetségének aktivistája, majd hozzátette: -Elintézzük, hogy senki ne vegyen jegyet a BKV-ra! Azt akarod? Elintézhetjük azt is!

Az arrogáns és a nemzeti, szélsőjobboldali aktivistákra tipikusan jellemző mondatok után, a férfi mintha mi sem történt volna, folytatta rendszerváltó gondolatait:

Honfitársaim! Minden magyar állampolgárt várunk! Nem tűrhetjük tovább, hogy minket, hazájukat szerető embereket lefasisztázzanak, lerasszistázzanak! Ezt nem tűrhetjük! Itt az ideje a valódi rendszerváltásnak! Mindenkiben tudatosítani kell, hogy aki nincs velünk, az hazaáruló! Bárki, aki ezzel nem ért egyet, az most jöjjön ide és szabadon elmondhatja az érveit! Jöjjön ide bárki, elmondhatja, hogy miért nem ért egyet velünk, a nemzeti oldallal! Tessék! Nem jön ide senki, mert nincs egy ép gondolatuk, nincs semmi érvük, ami alátámasztaná a baromságaikat!…”

Az épületesnek kevésbé nevezhető mondatok hallatán a metróból kiáramló utasok többsége, fejüket lehajtva, a bátrabbak csóválva siettek tovább az aluljáróban. Természetesen néhány Kárpátia pulóveres külföldi bakancsot viselő 17-18 éves görbe hátú fiatalt, meg néhány, az elmúlt másfél évtizedben meggyötört, történelmi ismeretekkel nem rendelkező elkeseredett nyugdíjast nem kellett sokáig invitálni, ők lelkesen jelentkeztek a szövetségbe új tagnak.


János -mert a vele lévő és aláírásokat gyűjtő dús keblű, enyhén túlsminkelt hölgy így szólította- ezután felhívta a figyelmet a rendszerváltók követeléseire, mely követelések szinte mindegyike –valószínűleg elkerülte figyelmüket- történetesen a rendszerváltás előtti évek jellemzője volt:

Ingyenes egészségügyi ellátást! (Az egészségügyi ellátás a rendszerváltás előtt minden téren ingyenes volt.)
Iskolabezárások beszüntetése! (Fel sem merült ilyen 89 előtt…)
Állami vagyon kiárusításának beszüntetése! (A privatizáció, a magántulajdonra épülő, azaz a kapitalista berendezkedésű társadalom nélkülözhetetlen része. A rendszerváltás előtt elképzelhetetlen lett volna a dolgozók által felépített termelőegységek külföldi magántulajdonba adása.)

Természetesen a követelések között megtalálható volt jó néhány gumikövetelés is, mint például:
Nemzeti egységet!
Hiteles politikusokat a parlamentbe!
Hiteles sajtót!


Azt, hogy János és a rendszerváltók szövetsége szerint ki a hiteles, azt senki nem merte megkérdezni, hiszen a kihangosítóból hallatszó, még sokszor elismételt vészjósló mondatban minden benne van:

Aki nincs velünk, az hazaáruló! Ha-za-á-ru-ló!”