Szomszéd népek elleni háborúra uszít

A kurucinfon már több hónapja reklámozott, még 2001-ben kiadott „Aktualizát revíziós dalok” című uszítólemez, elsősorban a már ismert Novák Előd buzgóságát „dicséri”.
Sajnos az akkori Ifjúsági és Sportminisztériumon keresztül, állítólag tévedésből jutatott állami támogatással kiadott háborús propagandának is betudható lemez miatt, több szomszédos ország is tiltakozását fejezte ki.
Végignézve dalszövegeiket, ezen nem is csodálkozunk.

Néhány részlet a lemezen hallható uszításból:

„Ropogtak a gépfegyverek,
Bomba robbant, sírtak szerbek.
Elhallgattak a fegyverek,
Újvidékre menetelek.”

A lemezen közreműködő szélsőséges gondolkodású, többnyire huszonéves fiatalok természetesen még soha nem járták meg a háború poklát. Nem hallották közelről a gépfegyverek ropogását, a halált és gyűlöletet hozó, süvítő lövedékek becsapódását a testbe. Nem hallhatták letépett végtagú emberek kétségbeesett üvöltését és a halálfélelemtől önmagukból kivetkőző jobb sorsra érdemes áldozatok megnyilvánulásait.


Az alábbi mondat is a pusztítás és a vérontás vágyát tükrözi a nyilas eszmeiségű fiatalok „zeneművében”:

„Nyitra, Ipoly s a kis Hernád vize még tiszta,
De piros lesz, ha nem kapunk mindent-mindent vissza!”


Ezek a hazafinak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető uszítók, feltételezhetően maguk sem érezték át háborút éltető dalaik súlyát. Reméljük, soha nem kell élesben átélniük a poklok poklát!
Sajnos reményeink ellenére, hazánk egyre inkább a háborús, bár egyenlőre még csak polgárháborús állapotok felé sodródik. Ne hagyjuk magunkat! Ne álljunk a megfélemlítő politikája miatt látszólag egyre népszerűbb szélsőjobb mellé! Őrizzük meg a békét!