Beszámoló szeptember 15.-ről

22.30. Kossuth tér: A nem szélsőséges tüntetők


A 2007. szeptember 15-re, a Hősök terére hirdetett nemzeti nagygyűlés néhány tucat résztvevővel kezdődött. Felszólalt Kalmár László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 képviselője, aki úgy fogalmazott: "akinek nem tetszik az Árpád-sávos zászló, az keressen magának másik országot".
Ezután Ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész mondott beszédet. A református lelkész, az egyház tanításait elfeledve simán "szociopata állatnak" nevezte a magyar miniszterelnököt. Ez a kijelentés nagy sikert aratott a magát keresztény értékrendűnek tartó közönség körében.
Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke, felszólalása során, ismét tömegbe lövetések emlegetésével igyekezett a magyar rendõrség ellen hergelni a nagyérdemût.
A rendezvény ideje alatt a földalatti kijáratánál Nemzetőr újságokat osztogattak ingyen. Dobos Attila főszerkesztő eme gesztusa csak akkor csorbult, mikor kiderült, a bőkezű adomány a hetilap augusztus 1-én kiadott, ám el nem adott, megmaradt példányaiból áll.
Az emelvényen fellépő Gaudi Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi tagja szerint jól állnak a tavalyi zavargások során letartóztatott személyek védelmével. Sikerként értékelte, hogy az (fõleg hivatalos személy elleni erõszak és más erőszakos bűncselekmények miatt) őrizetbe vett hetven ember egyharmada már szabad. Hozzátette: sokan még börtönben ülnek, köztük az a fiatal rendőr, aki Gaudi fogalmazása szerint csupán részt vett a tüntetésekben. (Gaudi Nagy Tamás ezen gyomorforgató hazugságát a Partizaninfo jegyezte. Emlékeztetõül: A korábban Dunakeszin szolgáló rendõrtiszt, az MTV székház ostroma során személyesen részt vett rendõrtársai bántalmazásában, valamint õ volt az, aki a támadókat hangosan arra bíztatta, hogy a rendõrök lábát üssék, mert az védtelen. Egyébként a bûnözõvé vált volt rendõr a bíróságon megbánta tettét.-A Szerk!)
A felszólalók között volt Wittner Mária, aki gyûlöletbeszédében harcra invitálta a lassan bõvülõ, kb. 150 fõnyi, Árpád-sávos zászlókkal álldogáló hallgatóságot.


kődobálás hiányában az érdeklődés is alacsony volt


A helyszínen tartózkodó egyes fényképezőgépekkel, videokamerákkal felszerelt személyek körében, közben egyre népszerűbb elfoglaltság lett a közelben álló rendőrök fényképezése, filmezése. A kevésbé hazafiak távolabbról, az igazán nagyon hazafiak egész közelről filmezték az unottan várakozó rendőrök arcát.
Mindeközben a város több pontján feltűnt egy mikrobusz, melyből kihangosítón keresztül két férfi igyekezett a járókelőket a fegyveres harcra bírni. (Egy másik olvasónk beszámolója szerint a Ford mikrobusz rendszáma: EWV-718. Várjuk a tulajdonosának nevét, fényképét! –A Szerk!)
Az esti órákban a Hősök teréről induló, mintegy 150 fős tüntető csoport végigvonult az Andrássy úton a Kossuth tér irányába. A “Táncolj Feri, búcsú buli!” skandáláson túl, a “Hazaárulók! Hazaárulók!” kantálása aratott népszerűséget a vegyes összetételű csoport tagjai között. A felvonulók soraiban megtalálható volt több, a közélet elmérgesítéséért felelős már ismerős arc is, mint például a baloldali szavazók fattyainak kiírtását is célul tűző Kiss Endre Farkas blogger (megtekinthető itt:
aki egy kb. 46-os hófehér tornacipőben, púpos háttal masírozott a tüntetők mellett kamerával a kezében, valamint Petrovszki György Lelkiismeret ’88 bűnszervezet tag is (megtekinthető itt: Molotovshaker fekete bomber dzsekiben és vasalt betétes bakancsban (ez ugyanis ősi magyar viselet… -A Szerk!) .
A tüntetők menetét a rendőrség kisebb erőkkel biztosította, A Kossuth tér mellett lévő Vértanuk teréhez érő ekkorra már kb. 200-250 főre bővülő csoport, program hiányában elsősorban jelszavak skandálásával, valamint a helyszínt biztosító rendőrök heccelésével múlatta az időt. Egy idősebb, kopaszodó férfi, nemiszervét elővéve és azt a rendőrök felé lóbálva bizonyította magyarságát, míg több másik személy, köztük a címlapon látható fotón karlendítő férfi, a „Fegyverbe! Fegyverbe!” jelszavak skandálásával igyekezett nyomatékot adni elszántságának. Nem egyszer elhangzott a „Mocskos Zsidók!” felkiáltás is, de nem maradt el a passzívan álló rendőrök kánonban történő ávósozása sem. A kulturális programon résztvevők között látható volt egy fehér nadrágos, szüre kockás inges férfi, aki először távolabbról, majd élve a demokratikus anarchia adta lehetőségekkel, közvetlen közelről heccelte, hülyézte, idiótázta, ávósozta, bérencezte az unott arccal álló, biztosító rendőröket. (A férfiről egy másik olvasónk is beszámolt, állítása szerint a férfiben ey régebbi ismerősét, bizonyos Szelényi Jánost vélte felfedezni. A most kb. ötven éves Szelényi János, érdekes módon a rendszerváltás előtt nem rukkolt elő eme hőstetteivel. Akkor csöndben volt… -A Szerk!)
Kb. 23. óra körül a helyszínen maradt kisebb, néhány tíz fős csoport végül csalódottan elvonult. A metróra várakozók soraiban többször lehetett hallani egy látszólag erősen frusztrált hölgy méltatlankodását, miszerint nincs is demokrácia, hiszen a rendőrség végig jelen volt a Parlament épülete elé rendezett tüntetésen… (Ez valóban mindennek a teteje! Milyen ország az, ahol a rendőrség büntetlenül jelen mer lenni a közterületeken! Hunnia országában ez biztosan nem így lenne... –A szerk!)
Partizaninfo: Várjuk a további beszámolókat és az esetleges 17.-i, 18.-i randalírozás esetén készített fotókat közzététel célából!