Árpád-sávos zászló

Nemzeti jelkép, vagy neonáci szimbólum?

Ami az árpád-sávos zászló által képviselt gondolatiságot illeti, megosztott a társadalom.
Először is tudni kéne, mit jelent a jelkép. Jelkép az, aminek látványára egy bizonyos gondolatiságra, eszmére, stb. asszociálunk.
Az ősi Indiában, a horogkeresztet a Napisten szimbólumaként használták.
A II. Világháború óta, azonban szerte a világon az embereknek egyöntetűen a náci rémuralom jut az eszükbe a horogkereszt látványára. Tehát a mai ember számára már megváltozott a jel eredeti értelme, és szinte senki, még a művészettörténészek sem a Napistenre asszociálnak a horogkereszt láttán.
Mivel az 1944-es háborús bűnös nyilas pártkatonák karszalagja és zászlaja is mind árpád-sáv alapú volt, egyeseknek természetszerűleg a hungarista bűntettek jutnak eszükbe az árpád-sávos lobogó látványára, függetlenül attól, hogy eredetileg milyen más történelmi jelentéssel bírt. Az árpád-sávos lobogót napjainkban a neonáci csoportok, például a „Vér és Becsület" és a többi nyilas eszmeiségű radikális csoportosulás is minden rendezvényén használja. Nem véletlen, hogy ennek a jelképnek az árnyékában és nem a nemzeti lobogónk alatt vonulnak fel és nyilvánulnak meg demonstrációik alkalmával.
A szélsőséges csoportok természetesen igyekeznek azt a látszatot kelteni, hogy ők csak a „Nemzet és a Haza" érdekeit képviselik. Ezt tette és teszi minden diktatúra, hisz a hatalom megszerzéséhez tömegtámogatásra van szükségük.
Ne feledjük! Minden terror és diktatúra, addig kevésbé ismert, így még nem lejáratott jelképet használ. A ma hatalomra törekvő komolyabb és veszélyt jelentő, külföldről pénzelt szélsőjobboldali szervezetek sem fognak nyilas, vagy más a történelem során lejárt szimbólumot használni tevékenységeikhez, -néhány kivételtől eltekintve- hisz tudják, hogy a nép, azaz a lehetséges tömegbázis ezektől elhatárolódik.
Honfitársak! Ne üljetek fel az árpád-sávos zászlókat lengetők hazugságainak, vagy a már általuk megtévesztett személyek téves magyarázatainak! Megfigyelhető, hogy a nyilasoktól szóban elhatárolódó árpád-sávos csoportok burkoltan, vagy nyíltan, de mindenképpen radikális, szomszéd népek elleni háborútól sem visszarettenő, revizionista, antiszemita nézeteket vallanak.