Leváltották az SS- hagyományőr tanárt

A Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium igazgatóhelyettesét felmentették igazgató-helyettesi beosztásából. Kosaras Péter Ákos a minap bemutatott katolikus iskola történelem tanára és immár csak volt igazgatóhelyettese, az interneten SS-egyenruhában volt látható. A képet azóta levette iwiw-es adatlapjáról, azonban a Partizaninfo megőrizte azt.


A tanár a felmentést tudomásul vette – közölte az MTI-vel az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke. Szalma István elmondta: a felmentéssel párhuzamosan a székesfehérvári egyházmegye megkezdte az ügy vizsgálatát. Első lépésként felállítják a vizsgálóbizottságot, majd a jogi követelményeknek megfelelően folytatják le az eljárást.
A főhatóság elnöke úgy fogalmazott, hogy a katolikus egyház már "letette voksát a kisemmizettek, az áldozatok mellett", s ezzel kapcsolatban egyértelmű álláspontot és normákat fogalmazott meg. S aki azok betartására képtelen, annak, vagy munkáltatójának "le kell vonni a konzekvenciákat".
Kosaras Péter Ákos, az egyházi iskola szélsőséges írásairól ismert igazgatóhelyettese – egy azóta már az internetről eltávolított képen – SS-egyenruhában volt látható. Mint korábban újságoknak nyilatkozta, egy történelmi játék kedvéért, egy hagyományőrző táborban viselte az egyenruhát.

Partizaninfo komment: Miféle őrizendő hagyománya van Magyarországon az SS-nek?
A felmentett szélsőséges tanár sorsával kapcsolatban azonban "megnyugodhatunk", hiszen az igazgató-helyettesi beosztásából felmentett tanár az eddigi gyakorlatnak és szabályoknak megfelelően továbbra is végezheti az érettségi vizsgákkal kapcsolatos teendőit – tudta meg az MTI.