Reakciós gondolatszabadság

Megmondta a frankót -közzétették mobilszámát



Havas Szófia MSZP-s országgyűlési képviselő a HVG-ben az igazságot bátran tükrözõ nyilatkozatot tett: "1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva".

A nyugati nagytõkét képviselõ, szemellenzõs MSZP "56-os munkacsoportja" a nyilatkozat hallatán bocsánatkérésre szólítja fel az igazmondó képviselõnõt.

Havas Szófia közölte: bár 15 éve van az MSZP-ben, számára teljesen ismeretlen a frakcióbeli 56-os munkacsoport. Hozzátette: "Az is nagyon furcsa számomra, hogy amióta Horn Gyula beteg, azóta igen jelentős mértékben föléledt ez a társaság, számomra nem ismert alakok".

Az elmúlt időszakban fővárosi közgyűlési képviselőként tevékenykedő Havas Szófia szeptember 10-én tette le képviselői esküjét.

Tényeken alapuló gondolatközlése miatt, a vélemény-és gondolatszabadságról gyakran kiabáló szélsõséges csõcselék azonnal közzétette a képviselõnõ telefonszámát az interneten.