.
Kérdések és válaszok
Leggyakrabban feltett kérdések a Partizaninfo-val kapcsolatban
Sokadszorra frissítve

Miért Partizaninfo a neve az oldalnak?

A partizánok a II. világháborúban sikerrel vették fel a küzdelmet a náci, fasiszta megszállókkal és azok kollaboránsaival. Ma az Internetet sajnos megszállva tartják bizonyos kisebbségben lévő, ám annál hangosabban fenyegetőző szélsőjobboldali csoportok, közösségek, és ezek egymás hátán lévő gyakran mocskolódó, uszító propagandaportáljai, amelyekkel szemben a „langyos vizes” hírportálok nem tudják felvenni a küzdelmet. Láthatjuk minden nap, hogy a nemzeti oldal képviselőit kritizálni merészelő újságírók, politikusok, közéleti személyiségek adatait rögvest közzéteszik és őket zaklatásoknak, fenyegetéseknek teszik ki –mindezt büntetlenül. Láthattuk, hogy rendőrök, bírók, ügyészek fényképeit, személyes adatait teszik közzé uszító hangnemben, sőt nem egy esetben vérdíjat tűztek ki egyes emberek fejére –mindezt büntetlenül. Ennek egyetlen célja a megfélemlítés, a szélsőjobboldali eszmék, vélemények egyeduralmának megszerzése és sajnos azt már sikerült is elérniük, hogy egyre kevesebben merik vállalni a „békés többséghez” való tartozásukat, egyre kevesebben mernek véleményt nyilvánítani. Tehát bizonyos értelemben a szélsőségesek már uralkodnak felettünk, hisz az emberek egyre kevésbé merik nyíltan kritikával illetni a szélsőséges, hungarizmussal és antiszemitizmussal áthatott, úgynevezett „nemzeti oldalt”. Radikális jelenségekkel szemben csak radikális eszközökkel lehet harcolni. Annak idején, a nyilas rémuralmat gyakorló pártszolgálatosokat sem szép szóval sikerült elkergetni.

Mit akartok elérni?

A békés többség közönyből való felrázása és egységbe kovácsolása a célunk a kisebbségben lévő szélsőjobboldali felforgatókkal szemben.
Fricskát és tükröt szeretnénk mutatni minden nyilas hangvételű, név nélkül működő szélsőjobboldali internetes portálnak, hogy lássák, ha ők „lőnek”, van aki „visszalő”.
Információs adatbázisként kívánunk szolgálni a békés többséget fenyegető, folyton kellemetlenkedő radikális bűnözőkről és uszítóikról. (Ennek során észrevettük, hogy egy kisebb, néhány száz fős, ám a cselekményeik büntetlenül hagyása láttán egyre inkább bővülő magról van csak szó, akiknek állandó tagjai igyekeznek folyton megrontani a békés többség életét.)
Szeretnénk, ha nyilvánosságra kerülnének azok a főleg internetes szélsőjobboldali fenyegetések, bűncselekmények, megnyilvánulások, melyek már egy jó ideje büntetlenül mérgezik hazánk közéletét.
Szeretnénk, ha a békés többség tudomással bírna létünkről, hiszen a fenyegető levelekből, az internetes megnyilvánulásokból tudjuk: a személyes adatokkal és mások becsületével névtelenül játszadozók rettegnek ettől.


Miért nem frissül gyakrabban a Partizaninfo?

A Partizaninfo nem hírportál! Nem célunk a mindennapi hírek több száz híroldallal párhuzamosan történő bemásolgatása, átszerkesztése. A Partizaninfo konkrét jelenségekről, konkrét bűnözői körről kívánja informálni olvasóit, közzétett információink pedig nem veszítenek aktualitásukból.

Mi történik, amikor nem frissül a Partizaninfo?

Rengeteg olvasói levelet kapunk, melyek legtöbbször információs tartalommal bírnak. Ezeket fel kell dolgozni, hitelességüket, az információk valóságtartalmát ellenőrizni kell. Ez sokszor komoly munkával jár. Ezenkívül a különböző oldalaink szerkesztői egymással levelezéseket folytatnak, hogy megoszthassuk egymással amit tudunk, összehangoljuk tevékenységünket.


Nem gondoljátok, hogy ha ugyanazt teszitek, mint ők, akkor lementek a szintjükre?

Nem ugyanazt tesszük, mint ők. Nem politikai alapon működünk és nem támadjuk a másként gondolkodókat sem, mindaddig, amíg ők nem végeznek uszító, megfélemlítő tevékenységet, vagy nem folyamodnak tettlegességhez.
Egy gyilkolászó fegyveres terroristát, ha szép szóval le tudsz fegyverezni, az komoly, elismerésre méltó teljesítmény, azonban ez az esetek többségében nem fog sikerülni.
Egy erőszakhoz szokott, erőszakos embert sajnos csak erőszak alkalmazásával lehet ártalmatlanítani. Mi lett volna, ha II. világháború idején sem fogtak volna fegyvert a szövetségesek, csupán azért, hogy ne süllyedjenek le a nácik szintjére…
A hangnemünkön lehet, hogy változtatni kéne, azonban ezt hamarosan közvélemény kutatás tárgyává tesszük. Induláskor az erősen mocskolódó hangú szélsőjobboldali bűnportáloknak igyekeztünk ironikus tükröt mutatni és később megmaradt ez a cinikus, szókimondó hangnem. A kurucinfo bűnözőit bemutató oldal hangneme viszont egy külön kategória. Annak az oldalnak a szerkesztője kizárólag az említett bűnözők által szerkesztett honlap nyelvezetét kívánja visszatükrözni.

A Partizaninfo ellen miért nem nyomoznak?

Lehet megnyugodni: a Partizaninfo egyes oldalai ellen is nyomoznak. Több, Kucug.infós módszerekben gyönyörködő, szélsőjobboldali felforgató tett ilyen-olyan feljelentést a Partizaninfo különböző oldalai és azok készítői ellen. A dolog érdekessége, hogy ez esetben azon magyar rendőrökhöz fordulnak segítségért, akiket névvel, vagy névtelenül is rendszeresen leávósoznak, lehazaárulóznak, lezsidóbérenceznek, kővel dobálnak meg.
Jelen oldalunkat azonban hiába is jelenti fel bárki, nem követünk el semmilyen jogsértést, sőt, még fényképeket sem teszünk közzé személyiségi jogokat sértve, kivéve közéleti személyiségek esetében, akik vállalják közszereplésüket.
Az, hogy oldalunkról elérhetőek a tőlünk függetlenül működő wanted oldalak, pont olyan, mint, hogy más internetes weboldalakról is elérhető a Kucug.info.

Miért van ennyi információ az iwiw-ről?

Az Iwiw közösségépítő portál jelenleg a leglátogatottabb magyar Internetes oldal. Naponta több százezren mennek fel rá, így természetes, hogy az Iwiw-en is felbukkannak tűrhetetlen és minősíthetetlen szélsőjobboldali megnyilvánulások, épp úgy, mint az élet más területein, ezért természetes, hogy olvasóink onnan is küldenek információkat, amelyeket alapos mérlegelés után tesznek közzé az ezzel foglalkozó partizan oldlak. Az sem titok, hogy az innen-onnan beérkező, ám meg nem erősített információk leellenőrzésénél is segítségül hívjuk az Iwiw portált, de természetesen nem kezeljük szentírásként az ott található adatokat sem.

Miért véditek a kormányt?

Nem védjük a kormányt! Erősen kritizáljuk. Kritizáljuk, hogy ma Magyarországon minden visszatartó erő nélkül lehet hidakat foglalni, autókat borogatni, gyújtogatni, rendőrökre támadni, molotov-koktélt dobálni, adatokat közzétenni, vérdíjakat kitűzni, hamisan vádaskodni (pl. Zsanett), bírókat, ügyészeket, rendőröket fenyegetni, közösség ellen izgatni.
Kritizáljuk, hogy csak látszatintézkedésekkel próbálja ellehetetleníteni a közösséget leginkebb megfertőző törvénytelen szélsőjobboldali honlapokat, amelyekre néhány nap alatt pontot lehetne tenni.
Kritizáljuk minden vadkapitalista törvényeiket és intézkedésüket, amely az ország kiárusítását és a tőkés nyugat érdekeinek kiszolgálását szolgálja.
Azonban!
Erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten „védjük” az alkotmányos rendet, nem hagyjuk szó nélkül, hogy pár száz árpád-sávos semmirekellő félelemben tartson egy egész nemzetet, kénye kedve szerint fenyegesse, zsidóbérencezze a már amúgy is ellehetetlenített rendőrség rendőreit, és kisajátítsa az Internet adta tájékoztatási lehetőségeket. Továbbra is közzé tesszük az adatokat közzétevők adatait és lehetőség szerint fényképpel, névvel bemutatjuk a szélsőjobboldali törvénytelen megmozdulások résztvevőit, hangadóit. Ezzel nem a kormányt védjük, hanem a tisztességtelen eszközökkel harcoló, általában szociopata bűnözőket támadjuk.


Igaz, hogy a Partizaninfo szerkesztői mind szdsz-es, Che Guevara pólós, drogos egyetemisták?

Partizaninfo: Igaz. Bár a „pedofil” jelzőt kihagytátok, a többi stimmel... Ez teljesen természetes: aki szót emel a gyűlölködő, antiszemita, hőzöngő csőcselék ellen, az csak drogos lehet, szdsz-es lehet és Che Guevara pólóban jár-kel az utcán…
Ez a csőcselék ferdült ellenségképe okán keletkezett illúzió megnyilvánulása. Nem képesek elképzelni, hogy nem a pedofíliát, a drogot és a cigánybűnözést védjük, hanem a hazánk nyugalmát ellehetetlenítő, folyton fenyegetőző szélsőjobbos csőcseléket támadjuk. Az élet pedig nem fekete, vagy fehér. Mindenesetre, amíg ilyen sötét ködben élnek a minket azonosítani vágyó szélsőjobbosok, addig bizony nem sok esély van személyazonosságunk megállapítására…
A Partizaninfo elhatárolódik az Szdsz-től, és bátran kijelenthetjük, hogy ez az elhatárolódás fordítva is igaz. Ők nem tartják helyesnek a bűnözőkkel és a nácikkal szemben a hatékony, tettre kész fellépést, amit mi képviselünk. Nem azonosulunk olyan szervezet eszméivel, amelynek célja a rend instabillá tétele, egyes bűnelkövetők túlzásba vitt „emberi jogainak” előtérbe helyezése a különféle törvénymódosítások és mindenféle bűnpártoló szervezetek segítségével, mint például a TASZ. (Példa: Gusztos Péter, mikor tudomást szerzett a Kurucwanted oldalról, az első megnyilvánulása az volt, hogy megszámolta, hány jogsértést követett el a Kurucwanted a „szegény kurucinfós embertársainkkal” szemben… Ezt inkább nem ragoznánk tovább…) Nem azonosulunk továbbá azzal sem, hogy a társadalom mesterségesen letagad bizonyos társadalmi problémákat, mint például a cigánybűnözés léte, amely véleményünk szerint természetesen nem faji kérdés, hanem szocializációs probléma és amelyet törvényekkel, megfelelő hozzáállással, a probléma kimondásával (mint az anonim alkoholistáknál a kúra elején) kezelni lehetne, mint ahogy a rendszerváltás előtt is kezelve volt vala.