Miliciát képez a szélsőség


Fel kell készülni arra, amikor már nem csak tojásokat dobálnak


Megkezdõdött a Patrubány Miklós tiszteletbeli elnök nevével fémjelzett Magyar Gárda nevû szervezet -hivatalosan egyelõre csak 56 tagjának- legális lõtereken, magyar katonatisztek segítségével -egyelõre ismeretlen célból- történõ közelharcot is magában foglaló kiképzése.


A Jobbik azt hirdeti, hogy ezen csapat, melynek néhány tagja az õ soraikból került ki, árvízvédelemnél, díszorségnél és polgári rendfenntartásnál kap szerepet. Felmerül a kérdés, hogy milyen célból szükséges egy nem rendvédelmi szervként bejegyzett szervezet lõ-és taktikai kiképzése 2007-ben.
Az 1930-as évek Németországát idézõ militarista egység megalakulásával kapcsolatban több internetes oldalon olvashatóak különbözõ hozzászólások, vélemények, melyek általában tükrözik az internetes társadalom hangadóinak véleményét a hírrel kapcsolatban.
Az egyik kevésbé látogatott radikális weboldalon, a hírre kommentálva többek között ez olvasható:

“Az a Magyar Gárda, az Nemzeti Gárda, ami nem 56 fo, hanem több ezer idáig. A haj levágásáról szó sincs. Megint hazudsz. Nagyon kevés a kopasz közöttük. INagyon jól ismerem Oket. Igazi Magyar emberek a tagjai. Olyan segítségekkel, amirol álmodni sem álmodnál.Nemsokára hallani többet is rólunk. Pl. Csaba királyfi fesztivál lovasokkal nyilasokkal stb. Az árvízvédelemmel kapcsolatban meg csak annyi, hogy igen a Gárda segít az embereknek. Nem lop, csal, hazudik mint a Te drága gyurcsótány haverod, aki nem sokáig fog már a trónján ülni.Vésdd a fejedbe: NEMZETI GÁRDA.Éljen MAGYARORSZÁG, éljenek a MAGYAROK.
Gabriella”

Gabriella igazán magyar megnyilvánulását egy Nimród nicknevû fórumozó még magyarabb hozzászólása ûbereli a már megszokott nyelvtani újításokkal:

“Gabi! Hagy fosson a bolsi tetü....van is oka!Úgy fog futni, ez a sok ingyenélo, tolvaj, hogy a szaros gatyáját is elhagyja!”

Egy mérsékeltebb nyelvezetû hozzászólás egy másik, nem csak a szélsõség által olvasott weboldalon, viszont elég konstruktívan világít rá az esemény veszélyeire.

"Figyelmeztetés ez. Nagy veszélyt még nem látok, de 1933 bizonyítja, hogy a fasiszta veszélyt nem lehet túlbecsülni. A szélsojobb és a militarizmus édestestvérek, úgyhogy nem lep meg az ilyesfajta paramilitáris szervezet alakulása. Mint ahogyan az sem, hogy a budakeszi katolikus igazgatóhelyettes náci egyenruhában pózolt és nem is tagadta, hogy az SS színeiben gyilkoló magyarokat "hazafiaknak" tartja. Nyilván ilyen szellemben neveli a diákjait ... Ha valkit érdekel ennek a társadalmi hatása, nézze végig az mkogy.hu-n a fideszes képviselok életrajzát. A 30 alattiak 90%-a a pázmányról jött ki. Arról a pázmányról, melynek vezeto oktatója alantas terrormozgalmat szervezett az 1956-os színdarab és a benne játszó színészek (!) ellen. Innentol értelemszeru, hogy az intézmény neveltjei, a mai fideszes derékhad miként gondolkozik demokráciáról, szólásszabadságról. (Itt az indymedián is olvashattuk egy fideszes tollából, hogy cenzúrázni kell a gyógyszerreklámokat. Persze csak kezdetnek.) Mivel baloldalon paramilitáris eroszakszervezetek nem léteznek, utcai eroszakcselekmények nem szervezodnek - még békés tüntetések sem -, ezért alantas képmutatásnak érzem, ha valaki ún. középen állva egyaránt elítéli a magyar közálapotok alakulásáért a bal- és a jobboldalt. A fenti tények egyértelmuen bizonyítják, melyik oldal a felelos a hideg polgárháborús viszonyok kialakulásáért."


A veszély valóban valós. Az ország és a dolgozók kizsákmányolása miatt egyre szegényebbé válló réteg, az elégedetlensége okán erõsödõ haragját, nem a probléma okozójára, a nyugati nagytõkére irányítja, hanem egy démonizált, valójában nem létezõ ellenségre, a kommunistákra, illetve a kommunistának kikiáltott személyekre illetve a szélsõjobboldalra jellemzõ módon, a zsidóságra, valamint minden szomszédos népre. Innentől a magyar demokrácia önvédelmi képességén múlik, hogy meg tudja-e védeni magát még idejében...