1 éves a Partizaninfo!

Egy éve működik a Partizaninfo. Igaz a kezdeményezés az első időkben „Igazkuruc” néven üzemelt, azonban a mag, egy éve állt össze és kezdte meg szélmalomharcát a szélsőjobboldali felforgatók ellen.
A szélsőjobboldal legkárosabb féregnyúlványa, a Kurutty.info portál névtelenség mögé bújt szerkesztői után olvasóink segítségével indított nyomozásunk felfedett néhány bűnözőt. A közösség elleni izgatást nap-mint nap elkövető tettesek személyes adatait is közzétette
„kurucwanted” nevű aloldalunk.
Folyamatosan bemutatjuk a szélsőjobboldali utcai erőszakos felforgató tevékenységek aktivistáit, azok uszítóit, begyűjtve (egyelőre nem közzétéve) elérhetőségeiket.
Ma már csak Archívum-nak nevezett régebbi főoldalunkon igyekeztünk bemutatni sok, nyíltan szélsőjobboldali igét hirdető, gyermekeit a szélsőjobboldali, erőszakos eszmékre nevelő személyeket személyeket, illetve összefüggéseket a legszélsőségesebb csoportok és a legitim szervezetek között.
Bemutattuk a szélsőjobboldali randalírozást burkoltan támogató, saját honlapján a kendővel eltakart arcú, a radikális szélsőjobb szimbólumait viselő diákjait mutogató katolikus gimnáziumot
katolikus_gimnáziumot . Cikkünk hatására a górcső alá vett intézmény, ss egyenruhában pózoló igazgatóhelyetteséről több újság is beszámolt .
Lerántottuk a leplet egy Interneten „a zsidóság és az őket állítólag kiszolgáló rendőrök” ellen uszító Fideszes önkormányzati képviselőnőről, akit oknyomozó_cikkünk megjelenését követően szerencsére elbocsátottak pártjából.
Kirobbanásától kiemelt figyelemmel kísértük a „Zsanett ügyet”, az ügyészségi nyomozással párhuzamosan folyamatosan bemutattuk a szélsőjobboldal által felkarolt prostituált vádjainak hamisságát igazoló tényeket .
Fricskát mutattunk a liberális kormánynak, amiért az állam gyengeségét bizonyítandó, felültek egy prostituált egyszemélyes vádjainak és maguk is ítéletet mondtak az egész rendőrség felett. Az élet ismét minket igazolt: a vád jogerősen is igaztalannak bizonyult.
Fényképek segítségével beszámoltunk minden nagyobb szélsőjobboldali erőszakos megmozdulásról, például a 2007. július 7-i brutalitásba torkollott szélsőjobboldali akcióról .
Több, a Névtelen bűnözők oldalunkon közétett, lefényképezett szélsőjobboldali bűnelkövetőt és provokátort sikerült olvasóink segítségével azonosítani, például az MTV székház ostrománál aktívan szerepet játszó Jobbik szervezési igazgatót Jobbik_szervezési_igazgatót, a zsákmányolt rendőrségi sisakkal lefényképezett bűnelkövetőt, egy nyíltan neonáci hídfoglalót, egy autóval a törvénytelen hídblokádban részt vett bűnelkövetőt, egy minden rendbontásban aktívan részt vállaló, többször előállított, tojásokkal dobálózó bajkeverőt, egy szerepet tévesztett szélsőjobboldali roma_huligánt, egy rendőröket provokáló, cikkeiben uszító, hídfoglaló újságírót, egy MTV székházat ostromló_huligánt .

Névvel és fényképpel bemutattuk a molotov-koktélokat gyártó, ám a rendőrök által még időben elfogott szélsőjobboldali bűnözőt , aki megúszva a börtönbüntetést, továbbra is rendszeres résztvevője minden szélsőséges tevékenységnek.
Elhatározásunk szerint a továbbiakban is felvesszük a kapcsolatot minden, a szélsőjobboldali uszítók célpontjává vált honfitársunkkal és a tőlük kapott információk alapján továbbra is közzétesszük a Kurucinfo_telefonos_zaklatóinak_telefonszámát.
Olvasói_levelek rovatunkban több száz olvasói hozzászólást, kritikát, észrevételt tettünk közzé, lehetőség szerint válaszokkal.

Ősszel megújultunk. Egy jobb, szebb, átláthatóbb, kezelhetőbb eligazító oldalt hoztunk létre a könnyebb eligazodás érdekében.

Egyre több publicisztikát, társadalomkritikát, a szélsőjobboldali propagandát cáfoló történelmi tényeket felfedő írást teszünk közzé, többek között például „A_mosoda” című írást, „A_fehérterror_szimptómái” című, szélsőjobboldali jelenségeket bemutató publicisztikát, a holokauszt oly divatos tagadásáról szóló és a tagadó álérveket egyenként cáfoló „Tőke és Fasizmus jegyesek” „Tőke_és_fasizmus_jegyesek” című tanulmányt, valamint a „Miért_balról_előz_a_jobb?” című és a "Hazai szélsőjobboldal ellentmondásai" című tanulmányt.
Kiszemezgettük a szélsőjobboldal elsőszámú vezéralakjának Budaházy Györgynek a leginkább közösségellenes, ám mindezidáig büntetlenül maradt mondatait .

Olvasóink segítségével egyre több szabadon terjeszthető Partizaninfo plakátot, antifasiszta pólómintát helyeztünk ki, melyek megtekintésére_és_terjesztésére mindenkit bíztatunk.

A szélsőjobbboldali uszító portáloktól eltérően bevezettük a kommentezési lehetőséget. Ennek során egy-egy cikkünkhöz időnként több száz hozzászólás érkezett be. Mivel azonban a hozzászólók intelligenciájában fellelt hiányosságok rákényszerítettek, szigorítottunk, azonban gmail-os bejelentkezést követően továbbra is bárki hozzászólhat a cikkehez, sőt a beérkezett olvasói levelekhez is.

Velünk kapcsolatban álló lelkiismeretes olvasóink, ősztől az iwiw közösségi portálon is folyamatosan jelen vannak a fórumokban és várják a Partizaninfoval szimpatizálók bejelöléseit itt és itt .
Négy hónap alatt közel 900-an csatlakoztak a Tettrekész Békés Többség nevű regisztrációhoz és 1100-an a Partizaninfo nevű regisztrációhoz.

Olvasottságunk napról napra nő. Örömmel vettük észre, hogy olvasóink nem csak a velünk szimpatizálók köréből kerül ki. A szavazótáblák és a cikkekhez beírt kommentekben foglaltak alapján megállapíthatjuk, hogy szerencsére a szélsőjobboldal körében is egyre olvasottabb és egyre jobban figyelemmel kísért a Partizaninfo tevékenysége. Szerkesztőink kilétének kiderítésére több próbálkozás történt, mely esetekből válogatva néhányról beszámoltunk.

Olvasóink segítségével egyre több információ érkezik be, amelyet értékelés után tárolunk, illetve közzéteszünk.
A „Kérdések_és_válaszok” című rovatunkban rendszeresen megválaszoljuk olvasóink Partizaninfoval kapcsolatban feltett, gyakran ismétlődő kérdéseit, melyekre nem kaptak választ az „Amit_a_Partizaninforól_tudni_kell” című írásunk.

Köszönjük segítőinknek a figyelmet, a segítséget és sok esetben az építő jellegű kritikát. A jövőben is igyekszünk a szélsőjobboldali bűnözőkkel szemben álló Internetes oldalak között az első lenni!

Partizaninfo csapata