A Kurutty.info szerkesztői
egyre pénzéhesebbek

A CBA nevű magyar üzletláncot is le akarták húzni

Remélhetőleg eljön az idő, amikor pénzért egymást is feldobják

A „Labanchirek.blog.hu” nevű blogban bukkantunk egy levelezésre, melyet a blog készítője kezdeményezett a CBA üzletlánccal. CBA levelében foglaltak szerint a Kurutty.info csőcselék szerkesztői pénzt kértek azért, hogy eltávolítsák honlapjukról a CBA reklámját, amely az üzletlánc jó hírnevét erősen bemocskolta.
Íme a blogbejegyzés és a CBA által küldött levél tartalma:
"Tisztelt CBA!

Megrökönyödéssel olvastam az interneten, és utána a saját szememmel láttam, hogy az önök üzletláncát a kuruc.info internetes oldalon reklámozzák.

Szeretnék érdeklődni, hogyan tűrhetik el ezt Önök? Hogyan látják összeegyeztethetőnek a magyar demokratikus értékeket semmibevevő, és embertársaink ellen nyíltan uszító oldalon való reprezentációjukat?
Esetleg a remélt bevételek mindent szentesítenek?

Tőlünk nyugatabbra fekvő országokban az ilyen oldalakat egyszerűen marginalizálják. Tehát nem kerülnek velük egy lapra, nem reklámoznak egy helyen olyanokkal, akikkel Önök igen.
Esetleg ezt vehetjük színvallásnak is, melyet később a vevők körében is értékrendként fognak kezelni?
Kérem érdemi válaszukat levelemre, mely remélem egy félreértést fognak cáfolni, és a cég részéről pedig levonják a megfelelő következményeket."
A CBA válasza:

"Tisztelt Levélíró!

Megkaptuk a cégünkhöz küldött elektronikus levelét, és ezért az alábbiakról tájékoztatjuk Önt.
Tekintettel arra, hogy erre vonatkozó kérést nem terjesztettünk a nevezett honlap felé, és hozzájárulásunkat sem adtuk a megjelentetéshez, azonnal elküldtük elektronikus úton a védjegy és funkcionalitás haladéktalan törlésére irányuló kérésünket a honlapon feltüntetett e-mail címre. Mindezt az MTI felé közleményként is továbbítottuk.

A levelünkben foglaltakra a kuruc.info-tól kapott válaszban azonban arról tájékoztattak bennünket, hogy logónk eltávolítására „kedvezményes tarifa” alapján kerülhet sor.
Ezen választ követően ismételten kértük a honlapot, hogy azonnal törölje logónkat az oldalról, amelyért nyilvánvalóan nem kívánunk semmiféle díjat fizetni, továbbá ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tettünk."