-
Visító Nyilak

Sírdogálnak a hősök

Tanúként kihallgatott szabadságharcosok nyalogatják sebeiket

Mint ismert, a Nemzeti Nyomozó Iroda tanúként hallgatott ki néhány ismert radikális szélsőjobboldali személyt a „Magyarok_Nyilai_Nemzeti_Felszabadító_Hadsereg” -nek hazudott huligáncsoport terrorcselekményeivel kapcsolatban.

Mintegy 12 szélsőséges fiatalnál tartottak házkutatást, melyek keretében gyúlékony anyagokat, molotov-koktél gyártáshoz használható rongyokat, vegyszereket, információkkal bíró számítástechnikai adathordozókat foglaltak le.

Az önmagukat az interneten egyébként lelkesen szabadságharcosnak mutató fiatalok február 22-i meghallgatásuk óta teljes felháborodásuknak adtak hangot.
Az egyik nevét vállaló szegedi férfi, Ignáth Imre nem érti, hogy -bár beismeri, ellenszegült a rendőri intézkedésnek- miért bilincselték meg, amikor ő csak tanú…
(Azért kisfiam, mert ellenszegültél. A bilincs nem csak annak jár, aki gyanúsított, hanem aki a jogszerű intézkedést tettleg akadályozza. Ez így is van rendjén. –a szerk.)

Egy korábban, az olvasói rovatban egyik olvasónk által bemutatott „Carnivora” csúfnevű személy is képbe került, miután több politikusnak küldött fenyegető levél is ilyen (ál)néven lett aláírva és a férfi szélsőséges radikális elveiről ismert internetező. A szóban forgó férfi természetesen tagadja, hogy köze lenne a Magyarok Nyilaihoz, állítja, visszaéltek álnevével. És bár a Kuruc.info uszító portál korábban még iwiw-es kapcsolataiban is szerepelt, több újságnak is kijelentette, „nincs jó viszonyban a Kuruc.info szerkesztőivel…”

A leginkább szívbemarkoló történetet a KisMÚK néven már korábbról ismert személy és annak húga szolgáltatta, akik magasba húzott szemöldökkel, széttárt karokkal keresik azóta is a választ a náluk is megtartott házkutatás miértjére, annak ellenére, hogy egészen péntekig mindketten a Magyarok Nyilai elnevezésű Iwiw-es regisztráció (az eset után gyorsan törölték - a szerk.) 28 ismerősének büszke tagjai és a korábbi erőszakos cselekmények többször előállított elkövetői voltak. Kis MÚK több adathordozóját is lefoglalta a hatóság további vizsgálat és elemzés céljából.

Ahogy az várható volt: a szélsőjobboldali „média” és a szélsőségesek védőszentjei, élükön Gaudi_Nagy_Tamás ügyvéddel- felháborodásuknak adtak hangot. (Ugyanezt nem tették meg akkor, amikor „hazafias elvtársaik” egyszerre több helyen robbantottak molotov-koktélokat, küldtek szét fehér és barna porokat fenyegető levelekben, vagy mikor belőttek Hiller lakásának ablakán, vagy amikor felgyújtották a Vörös Csepel presszót, annak neve miatt, vagy amikor bántalmazták és kirabolták a számukra kevésbé radikális Csintalant… és a többiről ne is beszéljünk…)

A jogot sajátosan értelmező szélsőjobboldali hazafiak sérelmezik azt is, hogy a megtartott házkutatást elrendelő határozatokban – egyébként taktikailag nagyon szakszerűen és helyesen- a Büntetőeljárási törvény szabályainak megfelelően az indokolásban nem részletezték azokat az adatokat, amelyek nyomozati szakban csak és kizárólag a nyomozóhatóságra tartoznak. (Például operatív információk, tanúk elmondásai, térfigyelő felvételek stb… stb…)

Bár a korábban Kádár-sírgyalázást, molotov-koktél dobálást éltető, sírdogáló szabadságharcosok most ismét rendőri túlkapásokat, jogtalan zaklatásokat, ávós eljárásokat emlegetnek, remélhetőleg a rengeteg adathordozó adatainak kielemzése, a lefoglalt gyúlékony anyagok és más tárgyak szakértők általi vegyelemzése és összehasonlítása a helyszíneken rögzítettekkel, közelebb visz mindnyájunkat az igazsághoz és végre megismerhetjük a névtelen csőcselék-terroristák valódi kilétét.
Talán még a Kurutty.info egy-egy újabb szerkesztőiről is lehull a lepell… –ki tudja?