Mi a helyzet a debreceni horogkereszttel?

Mint ahogy a kommentek is felhívták rá a figyelmet, a debreceni főteret szóba hozó cikkünkben, a horogkereszt-tákolmányt ábrázoló fotók nem Debrecenben, hanem Szegeden készültek. Emiatt elnézést kérünk a debreceniektől! (Amiért feltételeztük róluk, hogy nem vernék agyon a nyíltan horogkereszttel demonstráló zombikat. –a szerk.)
Többen arra is felhívták a figyelmünket, hogy a képek vélhetően hamisak, azaz a rajtuk látható horogkereszt tákolmány, egy ügyes rajzszoftver és egy ráérő ismeretlen közös alkotása, mert a fotók eredetileg egy kettőskeresztet ábrázoltak.
A képet a jelzéseknek köszönhetően alaposabban szemügyre vettük, azonban azokon hamisítás nyomát továbbra sem vettünk észre, ami két dolgot jelenthet: a fotók vagy eredetiek, vagy rendkívül profi, megtévesztő hamisítványok. (A egyik oldal-másik oldal verzió nem állja meg a helyét, ugyanis egy kézben tartott tablát, keresztet forgathatnak is – a szerk.)
Mivel így felmerült, hogy a cikkben szereplő tényállítás esetleg nem kétséget kizáróan fedi a valóságot, így a cikket helyreigazítjuk.
A fényképeket egyébként annak általunk történő megjelenítését megelőzően egy úgynevezett "radikális" blogban vettük észre, melyeket reklámozni nem áll módunkban, azonban a képet több másfajta blog is átvette.
Tehát: helyreigazítunk és a szegediektől is elnézést kérünk. (Na ez az amit rajtunk kívül nem sokan tesznek meg. -a szerk.)

Egyébként a szélsőjobboldali eszmékhez nem szükségesek az ismert önkényuralmi jelképek. A szélsőjobboldali veszély elsősorban tettekben nyilvánul meg, azaz antiszemita, revizionista, militáns, soviniszta és klerikális jelszavakban, hatásvadász hazug ávózásokban, hazaárulózásban, a másként gondolkodók megfélemlítésében, molotov-koktélok hajigálásában, az összes nemzeti ünnepünk tönkretételében. A fentiekben jeleskedő, vagy azt támogató szélsőjobboldaliak csak kis hányada (két-háromszáz nyilaskeresztet, horogkeresztet, SS jelet ábrázoló iwiw-es adatlap és ugyanennyi blog, valamivel kevesebb honlap) vállalja nyíltan az önkényuralmi jelképeket, a többségük tagadja a minősítő jelzőt és a hagyományos jelképeket , de ahogy a többszörös rablógyilkos is kikéri magának, ha bűnözőnek nevezik, úgy a zsidózásban élenjáró, akasztással fenyegetőző, árpád-sávos irredenta gyűlölködők is cáfolják a szélsőjobbos jelzőt.
Azért, hogy ne dédelgessünk álmokat, mutatunk néhány biztosan nem hamisított neonáci, nyilas aktivistát, akik nyíltan, minden jogkövetkezmény nélkül terjesztik a mai napig a náci, vagy nemzetiszocialista eszméket, illetve teszik közzé a tiltott jelképeket.
Kitartós_testvér
Aggitációs_munkatárs
Félárja_testvér
Gyomorforgató_testvér
Dunába_lövős_disszidens
SS_náci_Dávid
Megsemmisítős_bukros
Horváth_testvérnő
Vicces_nácik
Magamutogató_neonácik
+ 2 iwiw-es a sok százból:
http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9925886

http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?tab=images&userID=9481704