-
Felmentik, vagy szabadon hagyják?

A vörös diktatúra ellenére jókedv uralkodott Budaházy tét nélküli tárgyalásán

Szomorú életkép a vörös diktatúra koncepciós perén…

A tárgyaláson megjelent Budaházy nem akarja megdönteni a kormányt. A vádlotti beszédében mondta, nem akart puccsot a kormány ellen. (Ezen kijelentése miatt félő, hogy Molnár Balázsék az ő mobilszámát is közzéteszik…-a szerk.)
Mint ismert, a tagadó Budaházy több, a rendőrök és az állam működése szempontjából kiemelkedően fontos intézmény elleni támadásra uszító, csőcselékhez címzett írást tett közzé a Kurutty.info csúfnevű bűnportálon.
A remegő ügyész mindenesetre felfüggesztett szabadságvesztést kért az ismert uszítóra.
A bíró még vacilál, január 30-án mondja ki ítéletét és ekkor dől el, hogy adatai felkerülnek-e a Kurutty.info-ra vagy sem. Ha felmenti a vigyorgó radikálist, akkor valószínűleg futni hagyják, ha viszont bűnösnek mondja ki, vélhetően ismert ember válik belőle is, mint több lelkiismeretesen eljáró kollégájára. Tehát a tét nagy… Mindenesetre így, vagy úgy, de két eset lehetséges:
Budaházyt felmentik és továbbra is szabadon hagyják, vagy
bűnösnek mondják ki és akkor viszont továbbra is szabadon hagyják.
Ejnye, micsoda vérgőzös terror…
A véres diktatúrákra jellemző tárgyaláson egyébként jelen volt szinte az összes, a szélsőjobboldali rendbontásokról ismert elnyomott és üldözött hangadó, például Petrovszki György Molotov-shaker, aki a magyar rendőrök elleni összecsapásra gyártott 81 db. molotov-koktéljáért cserébe kapott felfüggesztett ítéletével a zsebében vigyorogta végig a tárgyalást. Jelen volt Pál Márton Tojásvető is, aki teleizzadt bakaruhájában próbálja már másfél éve magára vonni a figyelmet, az akasztani vágyó Polgár Tamás Tomcat, aki a tárgyalóteremben a padok mögött a földön szundított egy kicsit a tárgyalás alatt, de láthattuk Novák Elődöt , az összes szomszédos országból kiutasított Toroczkai Lászlót, a kődobáló skinheadek szóvívőjét, akit eddig egyszer sem mertek elítélni, a fegyverfogásra sarkalló Gonda Lászlót és sok más általuk befolyásolt követőt is, például a név szerint még nem azonosított szemüveges, ősz hajú rajongót, akit a bírónő a többszöri közbekiabálása okán, végül kiutasított a tárgyalóteremből, valamint még jó néhány viselkedni kevésbé tudó igaz-magyart, köztük a kamera előtt január 18-án lincselni akaró, Kende Pétert büdöscigányozó, rendőrt provokáló nőt is.


Az ilyen tárgyalásokat ismerve kijelenthetjük: Minden okunk megvan arra, hogy bízzunk az igazságszolgáltatásban, amely, mint láthattuk maximális garanciát nyújt arra, hogy soha többé ne álljon lángokban Budapest belvárosa, ne legyenek zaklatva a munkájukat végző rendőrök, ügyészek, kisbírók, ne legyenek személyes adatok közzétéve a szélsőjobb kedvenc bűnportáljain, ne legyenek utcai lincselések, ne repüljenek molotov-koktélek és ne legyenek megzavarva az antifasiszta megemlékezések…
1-0 a csőcseléknek!