A fotóst csak a csőcselék zaklathatja
Morvaiék ilyenkor hallgatnak
Egy olvasónk beszámolója a Magyar Gárda január 18-i rendezvényéről
Üdv, Partizánok!
Minden elismerésem az oldalhoz, valóban szűkségszerű és egyedülálló az interneten!
Egy barátommal úgy döntöttünk, hogy a magunk módján mi is segítenénk a munkátokat! Rólunk annyit, hogy mindketten magyar fiatalok vagyunk, akiket felháborít az országban zajló félelemkeltés!
Arra gondoltunk, hogy a kuruttyhoz hasonlóan mi is fényképeznénk az utcai rendezvényeken feltűnő rendzavarókat, és a felvételeket elküldenénk nektek, illetve a hasonló oldalaknak. Úgy gondoltuk, talán ez valamilyen szinten elrettenti a bűnözőket. Sajnos tévedtünk. A mai mérleg "másfél" megsemmisült fényképezőgép, de ha már ott voltunk, képek helyett információkkal szolgálnánk.
Tehát náci gárda tüntetés, 2008. 01.18.:
Tekintettel arra, hogy a náci gárda rendezvényein még a szokásosnál is nagyobb számban tűnnek fel a szélsőséges jobbik tagjai és vezetői, úgy döntöttünk, hogy az egyébként nem túl nagy számban lévő hétköznapi, jelentéktelen csőcselék helyett ezúttal a szégyen szemre az ország 2%-ának támogatottságát magának tudó párt embereire figyelünk, tettük ezt nem hiába, de térjünk a lényegre!Nagyjából 18:45-ig a jobbik rendezvényeken már megszokott antiszemita rigmusokon kívül nem történt semmi említésre méltó.
Ekkor érkezett meg Kende Péter. Hatalmas elismerés neki, hogy ezt bevállalta, köszönjük!
A csőcselék pillanatok alatt körbeállta, fenyegette Kendét, de ami sokkal érdekesebb volt, hogy néhány pillanaton belül Szilvási Péter a Jobbik szervezési igazgatója, a rendezvény főszervezője is "odaért".
Igazi rendezőhöz "méltóan" borította a fotósokat, köztük engem is, (a gépemet el is ejtettem, valaki még rá is taposott) és magából kikelve (bár teljesen értelmetlenül) üvöltözött Kende Péterrel és fenyegette a sajtó képviselőit és a szolgálatot teljesítő rendőröket. Miközben ez a jelenet még zajlott, barátom újabb 2 "ismerős arcot" vélt felfedezni a Kendét és magyar rendőröket falhoz szorító felbőszült tömegben. Az egyik nevét sajnos nem tudom, de a rendezvény alatt a gárda tagok között állt, a másik viszont biztosan a beazonosított bűnözők között már itt is feltűnt Róna Péter volt.
Mivel ő barátomtól és a rendőrsorfaltól olyan 30 cm távolságban helyezkedett el, haverom olyan kuruttyinfós stílusban közvetlen közelről filmezni kezdte, amire ő odébblökte a kamerát tartó kezét. A probléma ekkor következett: Róna állba vágta haveromat! Történt ez a rendőrök szeme láttára, akik ahelyett, hogy a gumibottal akkorát vertek volna a fejére, amekkorát csak lehet, saját védelmükben keresztbe rakták maguk előtt azt!!! Számomra felfoghatatlan, hogy ha egy szélsőséges párt rendezvényén (mint oldalukon olvasható volt, a pártban még tisztságet is betöltő párttag részéről) akkora ütés elcsattan egy fotós irányába amitől egy 2 méter magas, majdnem 100 kilós srác a háta mögött parkoló kocsira zuhan, és fényképezője obijektívje összetörik, azt a rendőrség miért már-már egyetértő közönnyel fogadja????
A felszerelésünkben több tízezer forintos kár keletkezett, a feljelentést mindkét említett garázda ellen meg fogjuk tenni!
Érdekes kérdés még, hogy mit lép erre a jobbik? Vajon kizárják a szélsőségeseket? - Ne legyenek illúzióink, tökéletesen beleillenek a párt profiljába!
De legalább mi tegyük meg, ami tőlünk telik!
Üdvözlettel: V.Á.