-
Vicc kategóriás feljelentés

A jogtudor csőcselék újabb próbálkozásai az "ávó" ellen

Az egyik szélsőjobboldali megmozdulásokról és a 2006. október 23-i hivatalos személyre támadó a Partizaninfo által már korábban bemutatott személy feljelentést tett a Soproni Városi Ügyészségen (!!!), mivel állítása szerint Budapesten, az Üllői úton egy idős bácsit húztak a földön a rendőrök és ő ezt látta. A maga is hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőeljárás alatt álló férfi bűnpártolásért is feljelentette a rendőröket, ami azzal valósult meg, hogy –állítása szerint- március 15-én több rendőr a Hírtv kamerája elé állt….

A vicc kategóriába illő feljelentés nem kis szégyent hozhatott a szélsőjobboldali személyeket védő jogászokra Gaudi Nagy Tamásra és Morva Krisztinára, akik valószínűleg azóta is a fejüket fogják kegyeltjük jogi próbálkozásán.

Mivel ők eddig még nem tették meg, így mi nyújtunk egy kis ingyenes jogsegélyt az eltévelyedett amatőr feljelentőnek és minden bégető műszabadságharcos társának:

1. Bűnpártolás:
244. § (1) Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna
a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön,
b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik,
c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában,
vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mint látható, a fenti elkövetési magatartások között nem szerepel a Hírtv kamerája elé állás…
Ellenben, mindenki, aki segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön, -és ilyen volt elég sok esetben például március 15-én – az elköveti ezt a bűncselekményt.

2. A bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekményt (Btk. 266. § ) az a hivatalos személy követi el, aki „ eljárása során mást tettleg bántalmaz”.

Mivel a feljelentésben szereplő bántalmazás a Hírtv helyszíni felvételei, valamint Youtoubra kihelyezett más felvételek szerint sem látható, -amely persze nem zárja ki, hogy később nem történt- így várhatóan a soproni feljelentő konkrét feljelentése ismét elutasításra fog kerülni….

Azt pedig bele kéne már végre vésni az okos radikális buksikba -a teljes szent-koronatan és Horthy élettörténete mellé-, hogy a hatóság tagjai ellenszegülés esetén jogosultak –arányos- erőszakot alkalmazni.