.
Csőcselék-verésért letöltendő bűntetés
.
"Jogállamban mindenki egyformán felel" – mondta a bíró

Ezért huligánnak felfüggesztett, a huligánt verő rendőrnek letöltendő jár...

"jogállamban mindenki egyformán felel" – mondta ki a bíró 2008. novemberében megtartott másodfokú tárgyaláson, majd börtönbe küldte a rendőrt. Jogállamunkban azonban egyetlen rendőrre támadó, súlyos sérülést okozó agresszív huligánt sem ítéltek letöltendőre azóta sem.
Egy Török Imre nevű „csak arra jártam” típusú ártatlan elfogás utáni bántalmazása miatt mondta ki jogerős ítéletét a Főváros Ítélőtábla. Török Imrét 2006. szeptember 20.-án emelték ki a magyar rendőrök az Oktogon közelében egy kődobáló bűnözői csoportból. A bírósági tárgyaláson elmondta, a rendőrök akkor azért verték meg, hogy leróják rajta azt, hogy 48 órája folyamatosan szolgálatban vannak a kődobálók miatt és, hogy revansot vegyenek az MTV székháznál –azóta is büntetlenül maradt (!!!!) – több mint 160 rendőr sérülését okozó rendőrverésért.
A csoportosan, felfegyverkezve rendőrre támadó, molotov-koktélokat dobáló huligánokat rendszerint csak ejnye-bejnyéző Fővárosi Bíróság ismét kimutatta foga fehérjét. Míg a rendszeresen bajkeverő, közismerten a zavargásokat irányító Budaházyékkal szemben maximum 30 nap közmunkára futja, a rendőrökre üveggel, szöges léccel, molotov koktéllal támadóhuligán bűnözők esetében maximum felfüggesztett büntetés, addig egy a zavargások leverésében résztvevő, a 48 órás szolgálatban idegileg kimerült rendőrt, annak túlkapása esetén börtönbe küldi.
Természetesen ez önmagában nem okozna semmiféle felháborodást, amennyiben a törvény szigorú keze valóban egyformán, minden felderített elkövetőre, bíróság elé állított vádlottra egységesen sújtana le. Ám a tények azt mutatják: a rendőrsorfallal szemben álló őrjöngő, gyújtogató, TV székházat ostromló bűnöző hordát semmiféle kézzel fogható büntetés nem fenyegeti. A bíróság sugallata az elmúlt két évben hozott ítéletek tömkelegét vizsgálva egyértelmű: "gyújtogass, randalírozz, dobálj macskakővel, borogass autókat, törj be kirakatokat, rugdoss rendőröket, vágd fejbe őket sörösüveggel, szöges léccel, nem esik bántódásod, ám ha a csőcselék ellen lépsz fel, húzd meg magad, mert bebizonyítjuk, hogy a törvény keze nem ismer pardont.".
Remélhetőleg a szerencsétlenül járt rendőr zászlós és kollégái, ismerősei is olvassák a Partizaninfo-t és ha eddig esetleg nem, innentől sok hasznos információval szolgálnak nekünk azokról, akik miatt megváltozott az életük és akik továbbra is szabadlábon randalírozhatnak nemzeti ünnepeinken, meg amikor csak úgy tartja kedvük.

Ők továbbra is szabadlábon vannak

ahogy ezek a békés járókelők is
Ő is él, mint hal a vízben

Ők sem kaptak semmit!
Nekik is csak ejnye-bejnye járt