Dübörög az igazságszolgáltatás!

Hat év aktatologatás után 30 nap közmunka a 2002-es hídfoglalás miatt Budaházynak
Most aztán jól odavertek: csak úgy porzik a fasiszták feneke

Nehéz szülés árán, hat év után végre kiizzadta magából a Fővárosi Bíróság azt a jogerős ítéletét, amelyben bűnösnek mondja ki és elrettentésképpen 30 nap közmunkára ítéli Budaházy Györgyöt a 2002.-ben általa és öt bűntársa által elkövetett közérdekű üzem megzavarása bűntettének kísérlete miatt.
Bár a hatályos büntető törvénykönyv szerint – amiből állítólag a bíróságok is dolgoznak – Budaházyéknak akár nyolc év szabadságvesztés is kijárna, nincs semmi meglepő a hat év után hozott kabaréba illő ítéletben.
A bíróság szerint a cselekmény egyébként is csak kísérleti szakban maradt, mivel a BKV-t jelentő közérdekű üzem jelentős mértékben nem zavarodott meg – ami egyébként kizárólag az akkor még kevésbé megrendszabályozott rendőrség fellépésének köszönhető.
Bár a Btk. egyértelműen kimondja, hogy a kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni, ez az apróság nem zavarta az igazság magasszintű szolgáltatásában oly sokszor bizonyított Fővárosi Bíróságot, hogy a 30 napos vicc-ítélettel avassa mártírrá a jóléttől időközben tokát eresztő, millióin üldögélő diósdi betyár-vállalkozót.
Megtekintve a hatályos büntető törvénykönyv ide vonatkozó részeit, túl sok mindent nem szükséges hozzáfűzni bíróságunk és ügyészi szervezetünk szélsőséges felforgatókkal szembeni európai szinten talán egyedülálló „fellépéséhez”.
Büntetőtörvénykönyv:

Btk. 260. § (1) Aki közérdekű üzem működését berendezésének, vezetékének megrongálásával, vagy más módon jelentős mértékben megzavarja, bűntettet követ el és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt bűnszövetségben követik el.
(4) E § alkalmazásában közérdekű üzem a (…), közforgalú tömegközlekedési üzem (…).
Btk. 16. § Kísérlet miatt büntetendő, aki a szándékos bűncselekmény elkövetését megkezdi, de nem fejezi be.
17. § (1) A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni