.
Leleplező Videó

A 64 Vármegye uszító propagandafilmjében náci vérengzéseket hazudnak magyarok elleni szerb attacknak

Az eredeti felvételek önmagukért beszélnek

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom néven szerveződött háborús uszító bűnözői kör egyik, a történelmet csak alig ismerő, így könnyen megtéveszthető célközönségnek szánt propagandafilmjében az 1:10 perctől látható kivégzések képsorainál az alábbi hazug felirat jelenik meg: „Szerb kommunisták 50.000 magyart mészárolnak le a Délvidéken”. A képen eközben egy világos ballonkabátos, fekete szakállas férfi akasztása látható, valamint egy téglafal előtt heverő agyonlőtt civilek holttestei.
Ezek a bevágott jelenetek valójában a német megszálló hadsereg szerbiában, a lakosság ellen végrehajtott rémtetteit mutatják.

Jól kivehető a téglafalnál agyonlőtt civilek gyilkosainak wehrmacht egyenruhája, rohamsisakja, a német haderőnél akkoriban rendszeresített Mauser M98 típusú puskája, valamint a világos ballonkabátos, szakállas férfit és társait német felügyelet mellett felakasztó bordó mellényt viselő civil ruhás hóhér - a nácik körében ekkor oly divatos - Hitler-bajusza. Toroczkaiék hazug propagandafilmjében ugyanazokat a földön fekvő szerb holttesteket mutogatják „lemészárolt magyarként”, amelyek az alábbi filmen, a náci vérengzés közben és után láthatóak.
Az eredeti felvétel megtekinthető itt, a 00.10 másodperctől a 01:20 másodpercig:

A HVIM propagandafilmje egyebek mellett rengeteg hazugságot, csúsztatást tartalmaz. Többek között elhallgatja a nyilas terror időszakát, a magyar honvédség hadüzenet nélküli agresszióját Jugoszlávia és a Szu ellen. Csak a következményről beszél, amit „kommunista megszállás”-ként említ.…
A magyar rendőrök elleni mindmáig büntetlen csőcselék agressziót dicsőséges szabadságharcként mutató képsorok önmagukért beszélnek, ám felmerül a kérdés: ha a HVIM pártkatonái ekkora hősök, miért van az, hogy minden egyes utcai zavargás után hónapokig/évekig visítanak, szűkölnek és rendőrterrort emlegetnek?