-

Még mindig nem értik

Sokan nem látják a különbséget
köztük és köztünk

-


A Nácivadász_Szövetség megjelenése újabb, a Magyar Gárda körüli értelmetlen hisztériához hasonló riadalmat indított el médiakörökben. A bölcs elemzések közben egyre többször merül fel az eddig sokszor elhallgatott (nem úgy mint a média által agyonreklámozott kuruc.info) Partizaninfo neve is.Egyes, a csőcselék agresszióját elítélő antifasiszták szerint a szélsőjobbal szemben a kesztyűt felvevő csoportok, szervezetek, és ezek Internetes oldalai „csak olaj a tűzre”, amelyek „csak mélyítik az árkokat”.

A felületes informálódásnak mindig ez az átka. Pedig csak végig kéne gondolni jelen helyzetünket, a magyar valóságot. Megnézni, hogy az árkok valóban a teljes ország által elítélt randalírozó futballhuligánok elleni harcunkban keletkeztek-e…
Arról nem beszélve, hogy vajon baj-e, ha a gyújtogató, erőszakos, vért követelő vadállatként viselkedő bűnözők és az emberek között árok húzódik…

A politikával, közélettel foglalkozó blogok 80%-a az utcai összecsapásokra uszít, minősíthetetlen hangnemet használ, zsidózik, ugyanakkor holokausztot tagadva követeli emberek ezreinek felakasztását –büntetlenül.

Az emberek 80%-a így gondolkodna? Nem. Csak az ez ellen felszólalók manapság inkább nem hozzák (nem merik) nyilvánosságra véleményüket. Tegyünk csak egy próbát! Menjünk fel valamelyik iwiw fórumra és nevezzük nevén Budaházyt, Toroczkait, mondjuk ki, mi a véleményünk a randalírozó csőcselékről! - Azonnal kapjuk a gyűlölködő, fenyegetőző válaszokat, mocskolódó leveleket, nem egyszer éjszakai telefonhívásokat, a Magyar(talan) Nyilakkal való fenyegetéseket. Lassan nem szólhat az, ki nem a fasiszta hordák bűntetteit mosdatja, vagy szót emel az igaz magyaroknak hazudott ostoba, erőszakos huligánok randalírozása ellen. Az emberek várnák az államhatalom reakcióját, egy legitim felső erő védelmét az ilyen jelenségekkel szemben, azonban ez elmarad. Horogkeresztek és nyilaskeresztek virítanak Internetes oldalakon, blogokon, újságokon és nem szól senki.
Mi megtettük és megtesszük.


Mi a különbség köztük és köztünk?

Fentiekkel szemben a Partizaninfo (amelyről gyakran azt hazudják, hogy szélsőbalos, sőt Sztálinista) nem hív utcai összecsapásokra senkit. Sőt, a Békevágyók_kiskátéja című írásunkban az utcai zavargásoktól való távolmaradásra hívunk fel folyamatosan.

A Partizaninfo nem hív fel az alkotmányos rend megdöntésére és elítél minden az alkotmányos rend elleni erőszakos szervezkedést, még akkor is, ha gyakran kritikát mondunk társadalmunk hibáiról.

Nem uszítunk a rendőrség és a közhatalmat gyakorló más személyek, politikusok, bírók, ügyészek ellen.

Mivel a szélsőjobboldali hordák legnagyobb ellenségei az alkotmányos rendet védő kisrendőrök, akiket lépten-nyomon igyekeznek - az ebben partner RémHírtv segítségével is - megalázni, megfélemlíteni, nevetségessé tenni, bántalmazni, ellehetetleníteni, így kötelességünknek érezzük a kisrendőrökkel való szolidaritást, folyamatos bíztatásukat. Amennyire csak tudjuk, megvédjük a rágalmazott, hazugságáradatnak kitett, nem egyszer életveszélyben lévő magyar rendőröket.

A Partizaninfo nem kedveli a műbalhét sem: nem követeljük a Magyar(talan) Gárda betiltását, különböző semmi eredményt nem hozó, ám a biztosítás miatt milliókba kerülő ellentüntetések megtartását. Nem hergeljük az embereket azzal, hogy letagadjuk a cigány közösségekre tipikusan jellemző bizonyos bűncselekmények létét, amelyet mi szociológiai okokkal magyarázható társadalmi problémának tekintünk, mintsem bedugnánk a fejünket a homokba.

Nem hisszük és nem hazudjuk azt, hogy a teljes magyar jobboldal fasiszta. Ez nem igaz, mi is tudjuk. Azonban igenis a közösségellenes, erőszakos, vagy erőszakra uszító szélsőséges elemek időleges (nem végleges) megbélyegzésére, kirekesztésére hívunk fel. Mert nem toleráljuk az utcai erőszakot, a molotov-koktélokkal való fenyegetőzést, a randalírozó bűnözők mosdatását, az erőszak legitimizálását. Nem fogadjuk el, hogy pár száz félrészeg bunkó, néhány turulpólós Internet-guru segítségével rettegésben tarthat egy egész országot.

Ez a különbség csupán…

A hangnemünk néha nyers. Valóban. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy célközönségünk a velünk szimpatizálók mellett, maguk az egyre erőszakosabb szélsőjobboldali aktivisták is, akik, ha emberi hangot hallanak/olvasnak, azt nem értik és bizony összekeverik a tehetetlenséggel.Láthattuk és tapasztalhattuk, hogy ezek a militarista gondolkodású, agresszív beállítódású, mások bántalmazásában örömüket lelő emberek csak a náluk erősebb szavából az erőszakból értenek, amelynek alkalmazását mi – ellentétben velük - továbbra is kizárólag a rendőrség kezében látjuk/látnánk szívesen.
(Gyávaságukat, elvtelenségüket bizonyítja az is, hogy a bíróságon egyetlen egy hős sem akadt köztük, aki felvállalta volna valódi céljait.)

A Kurucwanted oldalak (amelyek szerkesztői – többször hangsúlyoztuk -nem azonosak a Partizaninfo szerkesztőivel, bár szoros e-mail kapcsolatban állnak velünk) linkek segítségével hozzájárultak ahhoz, hogy a legagresszívabb fasiszta bűnözők Interneten megtalálható elérhetőségei bárki számára hozzáférhetőek legyenek. Nem árt, ha látjuk, kik is akarnak félelemben tartani minket. Hisszük azt, hogy a nyilvánosság előtt felfedett kilétű és a társadalom által emiatt megvetett bűnözők, a jövőben kevésbé mutatnak hajlandóságot visszaesni.

Mivel tény, hogy a randalírozók többsége visszatérő, ismert, már korábban előállított személy, - azonban az igazságszolgáltatás valamilyen okból láthatóan nem képes őket visszatartani - így már csak a civil kurázsi marad arra, hogy ezek a romlott személyek észrevegyék: a társadalomnak nincs szüksége randalírozókra, rongálókra, gyújtogatókra, hőzöngő fasisztákra még akkor sem, ha eközben magukat magyarnak hazudva teszik ezt.