-
A Legkeményebb szigor…?

A legkeményebb szigorral kell fellépni az utcai erőszakos randalírozók ellen –hangsúlyozta indoklásában az egyik kődobáló fasiszta ügyében eljáró bíró, a nevetséges ítélet meghozatalát követően.
Hogy a „legkeményebb szigor” alatt, miért a felfüggesztett ítéletet érti, azt senki sem kérdezte meg tőle.
Azt sem, hogy miért van szükség büntető törvénykönyvre, ha az abban lefektetett szankciók rendszerint kivétel nélkül nincsenek alkalmazva. Vajon melyik demokratikus országban úszna meg egy előre eltervezett, többszörös minősített esetben (felfegyverkezve, csoportosan) megvalósuló hivatalos személy elleni erőszak bűntettét egy bűnöző, csupán felfüggesztett szabadságvesztéssel?
Vajon hány macskakő, savval töltött tojás és tasak, lángoló molotov-koktél, kitépett és a rendőrök közé hajított útjelző tábla fogja még a századik pontot tenni az i-re?
Vajon mikor jön el az a pillanat, amikor egy bíró azt mondja, hogy elég?

Természetesen vannak, akik szerint a büntetés sem megoldás az egyre agresszívebb szélsőséges megmozdulásokra. Ők azok, akik elfelejtik, hogy a büntetés célja nem csak a bűnös újabb jogsértéstől való távoltartása, hanem az is, hogy másokat visszatartson hasonló bűncselekmények elkövetésétől.
Magyarországon egymás utánban láthatjuk, hogy büntetlenül maradnak az elkövetett erőszakos bűncselekmények. Értelmetlen gárdaperekkel szúrják ki a megdöbbent emberek szemét, miközben odáig fajult a szélsőjobb előretörése, hogy rendszerint nem merik vállalni véleményüket olyan emberek, akiknek dolguk lenne, hogy elítéljék a szélsőségek utcai erőszakáradatát.

Azon, hogy egyes korábbi ügyészi határozatok szerint nem valósít meg közösségellenes magatartást (azaz a garázdaság tényállási elemét) az, ha valakihez hozzávágnak egy, vagy akár tíz tojást, az már lerágott csont. Természetesen megvalósít. Azonban ki tudja, még hány évig fognak azzal védekezni a bíróság előtt megszeppenést magukra erőltető szabadságharcosok, hogy ők azt hitték, tojást dobálni szabad. Miét hitték? Mert az Interneten néhány hülye ezt írta, és mivel a bejegyzés fölött árpád-sáv is volt, meg turul is, így teljesen hitelesnek tűnt az információ.

Vajon, ha a kurutty.info holnaptól azt kezdené terjeszteni, hogy „embert ölni szabad”, akkor az emberölést elkövetőket is felmentenék arra hivatkozva, hogy tévedésben voltak…?

A kézzelfogható ítélet hiányában, láthatóan a torzult személyiségű csőcselék továbbra sincs meggyőzve arról, hogy a mártíromságon kívül más következménye is lehet leállatiasodott viselkedésüknek.
Már most előre készülnek 2008. szeptember 6-ra, az újabb komolyabb összecsapások napjára.
Kezüket dörzsölve készülnek és várják. Már be van készítve a maszk, a csuklya. Gyűlik az üres üveg és a rongy. Megvételre került a vadász-csúzli az anyacsavarokkal. Egyes horgászboltokban hiánycikk lett a vajsav, sőt tudjuk: egyesek sósavval és kénsavval készülnek a haza megmentésére, de, ha az nem is sikerül szombat este, akkor legalább néhány rendőr megnyomorítására!!!

Az eredmény természetesen előre borítékolható: Hajnalra helyreáll a rend. Több milliós kár, néhány sérült, esetleg halott rendőr... Elfognak egy maroknyi randalírozót, akik a bíróságon szipogva tanúsítanak majd mély megbánást és határolódnak el minden erőszaktól, majd gondolkodóba esnek, hogy elfogadják-e a felfüggesztett szabadságvesztést elrendelő végzést, avagy fellebbezzenek.
Budaházy és Toroczkai az Interneten keresztül gratulál a huligánoknak, akik megint „egyre jobbak” lettek, mert ismét több a rendőr sérült, mint a randalírozók körében.
Morvai Krisztina néhány nap múlva elítéli a rendőri brutalitást, gondosan ügyelve arra, hogy a 2006-os, állítólagos szándékos „szemkilövésekről” is mondjon pár mondatot, majd a RémHírtv tényfeltáró munkája nyomán a Rendőrfőkapitány elrendel néhány fegyelmi eljárást kollégái ellen, alakzatban történő tiltott orrfújás, esetleg annál súlyosabb tilosban parkolás miatt.
Mindeközben tovább fokozódnak a szélsőjobboldalról jövő fenyegetések a kurutty.infón közzétett magántelefonokra, és éjszakánként újabb molotov-koktélok lobbanak fel itt-ott, hogy félelemben tartsák azt, aki… aki hagyja magát.