Örülhet a Fityisz!

Felgyújtották a Vörös Csepelt


Elvégre szólásszabadság van…


December 6-án, vélhetően néhány Kárpátia-rajongó fityiszérzelmű műhazafi ismét megmutatta mit is jelent pontosan a demokrácia és a szabadság, amit oly szeretettel hangoztatnak: molotov koktéllal lángba borították a Vörösös Csepel nevű presszót, annak neve miatt.
A kocsmában keletkezett tűz, csak a tűzoltóknak köszönhetően nem terjedt át a szomszédos lakóházakra, emberek sokaságának életét és vagyonát pusztítva el.
Németh Szilárd kerületi Fidesz-frakcióvezető a bűncselekményt megelőzően két nappal közleményben tiltakozott az ellen, hogy kommunista politikusok arcképeit használó retró-presszó megnyitását engedélyezte a polgármesteri hivatal. Ugyanekkor több internetes portál is friss műbalhé-lehetőséget látott a presszó megnyitásában és fröcsögve uszított a számukra nem tetsző névvel illetett vendéglátóhely ellen.
A fideszes támadások kapcsán, a helyi jegyző közölte, hogy a jogszabályokban előírt követelményeket a kereskedő teljesítette, (önkényuralmi jelkép nem található az üzletben), így a szakhatóságok megadták a működési engedélyt a presszóra. Jelezte azt is, hogy az üzlet nevét a tulajdonos határozza meg, s ha az megfelel a jogszabályoknak, a hatóságok nem kifogásolhatják.
(Ha Zöld Sasok névvel működhet gagyi kocsma, akkor Vörös Csepel névvel is! –a szerk.)
A válasz, mint azt láthattuk nem maradt el…

Rendőrségi információnk szerint a presszóval szembeni lakóház ablakából egy lakónak véletlenül sikerült felvételeket készíteni a cselekmény végrehajtóiról és azok meneküléshez használt járművéről, melyeket a rendőrhatóságnak átadott. Az elfogott tettesek adatait, fényképeit természetesen szeretettel várjuk.
Remélhetőleg a kereskedő kedvét nem vette el a csőcselék gyáva akciója és csak azért is megmarad a presszó eredeti neve: Vörös Csepel.

A hangulatos presszó címe: Budapest, XXI. Árpád u 45.