Kronológ 2007.


Újévi Kronológ

Szomorú megemlékezés, valamint
rövid áttekintés a fasizálódó Magyarország eseményeiről, a törvények és a jogalkalmazás gyengeségéről a 2006. szeptemberi eseményektől, napjainkig


2006. szeptember 18.
Megalakult a Magyar Nemzeti Bizottság 2006. Tagjai: Takács András, Balogh Béla, Toroczkai László, Gonda László, Balogh Barna, Molnár Tamás, Fáber Károly, és még páran. Ezen a napon Toroczkai vezetésével futballhuligánok megtámadják az MTV székház épületét. A közelben parkoló autókat felgyújtják, a székház büféjét és néhány irodáját teljesen kifosztják. A példátlan bűncselekmények során 165 rendőr sérül meg. Budaházy Györgyöt keresni kezdi a rendőrség.
2006.szeptember 19.
A Tv-ostrom után vitéz Gálfalvy Gallik Béla és Balogh Béla kezdte el a Forradalmi Nemzeti Bizottmány megalakítását, aminek aztán igen gyorsan több tagja lett: prof.dr., Hegedűs Lóránt, Toroczkai László, Tamás Károly, Dr. Halász József, Engelman József, Darók Sándor, Dr. Nagy László, Dr. Sámsomdi Kiss Károly, Ekrem Kemál György, Dobrovics József, stb. Később jött be Herman István és Dr. Krasznai Zoltán.
A Kurucinfo.hu nevű szittyaportál felvállalja a bűncselekményeket és a bűnözőket hazafinak kiáltva ki, addig sosem látott tettleges uszításba kezd a rend és a rendőrök, valamint a teljes államapparátus ellen.
2006. szeptember 20.
A Kossuth téren, árpád-sávos hallgatóság gyűrűjében felolvassák a zsidó származású képviselők neveit.
2006.szeptember 28.
A Forradalmi Nemzeti Bizottmány Ideiglenes elnökségének tagjai: Krasznai Zoltán, Halász József, Takács András, Toroczkai László (HIVM) , Czipri Tibor, Dr. Feledy István, Vincze István, Zagyva Gyula (HIVM) Balogh Béla.
2006. október 9.
A Lelkiismeret 88 és a Kurucinfo honlapján uszító hangnemben, azóta is büntetlenül közzéteszik a székházostrom ügyében eljáró ügyészek és bírók személyes adatait.
2006. október 23.
A Dobrovics József által irányított molotov-koktélokat és köveket dobáló huligánok ráhúzzák az őket oszlató rendőröket a Fidesz nagygyűlésre. A terv bevált: a Fidesz rajongók a gyűlés rendőrségi megzavarása okán csatlakoznak a rendőrellenes szélsőjobboldali mozgalmakhoz. Általánossá lesz a rendőrellenesség. Innentől egyre több rendőrbotrányról számol be a jobboldali média.
2007.január 20.
Az Elégedetlenség Napja utcai vonulásos demonstráció. Ezt a hatóság betiltotta.
2007. február 2.
Fidesz-KDNP képviselők törvénysértő módon, önkényesen elbontják a Parlamentet körbevevő kordont. A hatásvadász akció után a kordont a rendőrök visszaállítják.
2007.február 17.
Tüntetés a Nyugati pályaudvarnál. Kb 500-600 ember részvételével. Szervezője: Balogh Béla, Balázs Márta.
2007. március 2.
A 2/A főúton, Gödnél, a több hónapja útlezáró árpád-sávosok összevernek egy autóst. A tettesek közt van az azóta is szabadlábon védekező Vass István Kossuth téri uszító.
2007. március 13.
Egy P. György nevű szélsőjobboldali huligán lakásán 81 molotov-koktél fődarabot talál a rendőrség. P. György azóta is szabadlábon.
2007. március 15.
Szélsőjobboldali huligánok tojásdobálással megzavarják a nemzeti ünnepi megemlékezéseket. A keresett Budaházy Györgyöt elfogják. Az általa és Toroczkai által uszított csőcselék felforgatja a belvárost. Ismét tömegoszlatásra kerül sor.
2007. április 4.
Az ország felszabadulását ünneplőket dobálnak meg szélsőjobboldali huligánok. Novák Elődöt, P. Mártont, és Tomcat-et előállítják, majd kiengedik.
2007.április 14.
Megalakult a Magyar Nemzetért Mozgalom, bár a mozgalom inkább árt a nemzetnek, mint használna.
2007. május 02.
Ismeretlen tettesek meggyalázzák Kádár János és felesége sírját. A tetemet kiássák, koponyáját ellopják. A Munkásmozgalmi Panteonra a „Kárpátia” nevű szélsőjobboldali együttes egyik dalszövegét festették.
2007 május 9.
Tomcat-et ismét elfogják. A délutánra tervezett antifasiszta megemlékezés megzavarására készülő bloggernél füstbombákat találnak. Békelánc néven antifasiszta megemlékezés a Dunaparton. Árpádsávos csőcselék tojásokkal, bekiabálásokkal zavarja meg a rendezvényt. (Füstbombák elmaradnak.)
2007. május 20.
Egy, a szélsőjobb által védelmébe vett bártáncosnő később valótlannak bizonyuló rágalmai miatt (miszerint őt 5, azóta előzetesbe helyezett rendőr megerőszakolta), a kormány leváltja a teljes rendőri vezetést és meneszti a rendészeti minisztert is.
2007. június 17.
Olaszliszkát megemlékezés ürügyén részeg nyilaskeresztesek és árpád-sávosok hada lepi el. Atrocitás nem történik, mindenki részeg.
2007.július 07.
Melegek felvonulása elleni súlyos atrocitások. A szólásszabadságot hangoztató nemzeti radikálisok megzavarják a nemzetközi rendezvényt, majd több külföldi és magyar személyt súlyosan bántalmaznak. Az elfogott személyeket szabadon engedik.
2007. július12.
Tomcat-et kiengedik.
2007.augusztus 20.
Felavatják a Magyar Gárda első 56 tagját. A felszólalásokból kitűnik a gárda valódi szélsőjobboldali célja
2007. szeptember 7.
Budaházy Györgyöt is kiengedik előzetes letartóztatásából. Alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészület miatt házi őrizetbe helyezik.
2007.szeptember 15
Hősök terén „Nemzeti Nagygyűlés” csúfnevű hecckampány. Felszólalt Kalmár László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 képviselője, aki úgy fogalmazott: "akinek nem tetszik az Árpád-sávos zászló, az keressen magának másik országot".Ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész "szociopata állatnak" nevezte a magyar miniszterelnököt. Ez a kijelentés nagy sikert aratott a magát keresztény értékrendűnek tartó közönség körében. Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke ismét tömegbe lövetések emlegetésével igyekezett a magyar rendőrség ellen hergelni a nagyérdeműt.A rendezvény ideje alatt a földalatti kijáratánál Nemzetőr újságokat osztogattak ingyen. Dobos Attila főszerkesztő eme gesztusa csak akkor csorbult, mikor kiderült, a bőkezű adomány a hetilap augusztus 1-én kiadott, ám el nem adott, megmaradt példányaiból áll.Gaudi Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi tagja sikerként értékelte, hogy a (főleg hivatalos személy elleni erőszak és más erőszakos bűncselekmények miatt) tavaly őrizetbe vett hetven ember egyharmada már szabad.
Árpád-sávos felvonulás a Hösök teréről a Vértanúk terére. Nem először felhangzik a „Táncolj Feri, búcsú buli!” skandálása. (Ennyi búcsú-bulija még senkinek nem volt a történelemben…)
2007. szeptemebr 17.
Fáber Károly levezényli az Y tervet, ami kormányépületek és a Parlament blokád alá vonását jelenti az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása céljából. Az esemény érdeklődés hiányában elmarad. Fáber ellen nem indul eljárás.
2007. szeptember 18.
Lelketlen személyek ünnepséget szerveznek az egy évvel korábbi gyalázatos székházostrom emlékére. Vass István a „rebiszes patkányok eltaposására” hív fel.
Este néhány száz petárdázó huligán randalírozásba kezd Budapest belvárosában. A rendőrség könnygázt vet be. Négy főt előállítanak, majd kiengednek.
2007. szeptember 27.
Gödöllőn kiállított holokauszt emlékvagont ismeretlenek meggyalázták.
2007. szeptember 06
Egy MSZP-s képviselőnő egy riportban kimondja, hogy az ’56-ban zsidókra vadászó nyilasokat nem tekinti forradalmároknak. Óriási felháborodás a máskor szólásszabadságot emlegető jobboldalon. Szélsőségesek büntetlenül közzéteszik a képviselőnő telefonszámát.
2007. október 21.
A Magyar Gárda újabb 500 tagját avatják fel a Hősök terén. A nézőket kamerával filmezik, hogy később kiszűrhessék a nem „közéjük való elemeket”.
2007. október 22.
Toroczkai és eltakart arcú szkinhedjei ismét felforgatják a belvárost. Törnek-zúznak, a rendőrség oszlat. Egy vízágyú kigyullad. Budaházy megszegve a lakhelyelhagyási tilalmat a helyszínen uszít a harcokra. Előzetesbe nem rakják, később rendbírsággal sújtják, amit Budaházy röhögve nem fizet be.
2007. október 23.
Mivel előző nap az ismert felforgatók nagyobb részét őrizetbe vették, kisebb horderejű atrocitásokra kerül csak sor. Az esti órákban kisebb tömegoszlatások. Három baseballütős szkinhed összever egy autóst a belvárosban. Később felfüggesztett ítéletet kapnak.
2007. október 25.
Toroczkai bíróság elé állítják. A tárgyalást szélsőjobboldali személyek megzavarják. Toroczkai Lászlót elengedik.
2007. október 26.
Egy néhány száz fős, árpád-sávos zsidózó csürhe elfoglalja az Erzsébet hidat. A jobboldali média által kipellengérezett rendőrség óvatosan kiszorítja az ávózó csőcseléket. A belváros különböző pontjain rendzavarások. Eltakart arcú szkinhedek több közlekedési járművet megtámadnak, feltartóztatnak, kerekeit leengedik. Nap végére sikerül feloszlatni a hőzöngőket. 83 embert előállítanak. Éjfélre mind a 83 fő szabadlábon.
2007. november 21.
Szakszervezeti tüntetések. A szélsőjobb kihasználva a helyzetet, a tömegbe vegyülve uszít, de sikertelenül. A demonstráció végén újabb rendbontások, molotov-koktélok. Rendőrség oszlat, de akit előállítanak, később elengedik.
2007. december 4.
Tomcat légvédelmi szirénával zavar meg egy zsidó megemlékezést. Előállítják, majd kiengedik.
2007. december 5.
A Kurucinfo uszítását követően Molotov koktél repül a Vörös Csepel nevű presszóra.
2007. december 15.
Csőcselékezés miatt ismeretlen szélsőjobboldali bűnözők, saját lakhelyén összeverik Csintalan Sándort.
2007. december 16.
Ismeretlen szélsőjobboldali bűnözők Molotov-koktélt dobnak Kóka János épülő családi házára.
2007 december 17.
Az országgyűlés elfogadja a kapitalista változatú Egészségbiztosítási törvényt. Kisebb atrocitások a Vértanúk terén a szélsőjobb részéről, akik még mindig kommunizmust emlegetnek. Két személyt előállítanak, majd kiengednek.