A hazafias antifasizmus


A legjelentõsebb és leghazugabb vád amit a szélsõjobb az antifasisztákhoz vág az az, hogy nem hazafiak sõt, hogy elárulják a nemzetünket.
Az tény, hogy az antifasizmus elutasìtja a soviniszta nézeteket és a nacionalizmussal szemben is kritikus, mert ezek részei a fasizmus ideológiájának. Az is igaz, hogy az antifasiszták a népek békés egymásmellettélését és együttmûködését tartják legfontosabbnak.
Ettõl még bárki lehet hazafi. Sõt!
Egy antifasiszta lehet akár jobboldali, konzervatìv vagy keresztény is – a megszokott libsi / komcsi sztereotìpia mellett. Hiszen bárkibõl lehet – és anno lett is - a fasizmus áldozata.
A történelmi példák is azt mutatják, hogy éppen az antifasiszták voltak mindìg is azok akik a hazájuk és népük igazi érdekeiért küzdöttek. Gondoljunk csak a jugoszláv, francia, görög, norvég, holland vagy olasz antifasisztákra. Ezekben az országokban a második világháború alatt – olaszországban csak a végén - bábkormányok kormányoztak és mindenben német mesteriknek engedelmeskedtek.
Mindenki tisztában van vele, hogy mit is mûvelnek nálunk a magukat "nemztinek" nevezõ csoportok: közintézményt gyújtanak fel, "terrorszervezetet" – Magyarok Nyilai - mûködtetnek, honfitársainkat vallásuk vagy nemzetiségük miatt megülönböztetik. Az egyetlen válaszuk minden problémára a hisztéria és az erõszak és nem javasolnak soha semmire reális megoldást...
Napjainkban is az antifasisztákra hárul a feleõssége annak, hogy megfékezzék a populista, rasszista és soviniszta gondolatok terjedését..
Egy antifasiszta úgy gondolja, hogy magyarországnak az az érdeke, hogy politikusai ne az éppen aktuális "trend" szerint politizáljanak hanem az ország hosszútávú érdekeinek figyelembevételével. Populizmusból nálunk már sajnos mindkét nagy párt tartott bemutatót és újabban a Jobbik is kìsérletezik vele…
Továbbá az antifasiszták szerint magyarországnak az az érdeke, hogy lakói egymást segìtve épìtsék azt és nem az, hogy egymás ellen küzdjenek mert neadj' Isten valakinek más a vallása vagy a nemzetisége... Ott ahol a polgárok nem tudnak szótérteni egymással nem lehet sem gazdasági sem tátsadalmi haladást elérni.
Végül, magyarországnak az az érdeke, hogy békében éljen a szomszédaival és nem az, hogy mindenkivel konfliktusba keveredjen a vélt vagy valós történelmi sérelmek miatt.
Ezek után láthatjuk, hogy az antifasizmus a felelõs kormányzás, a társadalmi béke és a népek békés együttélése mellett van. Mi ez ha nem a legtisztább HAZAFISÁG?

"Mi tisztelgünk hazánk zászlajának és nem rongyként lóbáljuk miközben közintézményt gyújtunk fel!"