-
A kínai csoda

A magyar fasiszták is nehezen viselik Kína sikerét


A kínaiak nem tisztelik a természetet sem” –harsogja hirtelen az egyik, eddig Kínáról nem is tudó Budaházy-fanok által szerkesztett kalózoldal

Hatalmas csalódás a Pekingi olimpia a jobboldalnak az egész világon. Az eddig az éhinségéről, elnyomásáról, brutalitásáról hírhedt Kínai Népköztársaság előtt megnyíltak a kapuk. Talán az eddigi leglátványosabb Olimpiai megnyitót tartotta meg 2008-ban Kína.
Az odalátogató nyugatiak ámulva tapasztalják az elképzelhetetlen technikai fejlettséget, a hatalmas, Amerikát megszégyenítő felhőkarcoló komplexumokat, az irigylésre méltó szociális hálót, a milliárdos lélekszámú, lelkesen hazafias, büszke kínai lakosság hozzáállását, akik egyre több helyen nyilatkozzák a csodálkozó külföldi sajtónak, hogy egyáltalán nem érzik magukat elnyomás alatt.
A CIA által pénzelt és kirobbantott, 2008-ra időzített tibeti zavargásokat szakszerűen megállító kínai kormányt érő vádak nem voltak elegendőek arra, hogy megfúrják a Pekingi olimpiát és az egész világot a hatalmas léptékben fejlődő Népköztársaság ellen uszítsák.
Úgy tűnik, a Kínára dühödt USA hiába is próbálkozott elővenni a sokszor jól bevált „emberi jogok kártyát”. Az emberek többsége szemében emberi jogi kérdésekben már hiteltelenné vált az az ország, amelyik törvénytelen olajháborúk során önkényesen fogjul ejtett emberek ezreit, bírói ítélet nélkül tart évek óta különböző titkos bázisokon fogva, alávetve őket a legembertelenebb kínzásoknak, megaláztatásoknak.
Az utcán leszólított, a nyugati sajtónak vidáman nyilatkozó kínaiak nyomát sem érzik annak az embertelen elnyomásnak, amellyel a nyugati propaganda évek óta borzolja a világot. A Pekingbe látogató turisták tízezrei ismerik be, nem így képzelték az USA által szemétdombnak, embertelen pokolnak lefestett Kínát.

Természetesen egy kelet-európai, Kárpát-medencében fekvő kis köztársaság állítólag rendkívül Amerika-ellenes, mélymagyar rétege azért ezt nem hagyhatja ennyiben és ebben a kérdésben is egy követ fúj a nyugati nagytőke érdekeivel. Látva a Kínát elismerő nemzetközi megnyilvánulásokat, azonnal elővette a „légszennyezéses” és „emberi jogi kártyákat”. Mert a vér nem válik vízzé és nincs új a nap alatt sem. Egy szélsőjobboldali érdekcsoport mindig úgy táncol, ahogy a tőke érdekei kívánják. Ezért is jelent meg a napokban egyre több, máskor oly USA-ellenes Árpád-sávos hírcsatornán Kínát mocskoló írás. Ez azonban a világra annyira van hatással, mint a Turul-szörnyszobor lebontása körüli hisztéria. Senkit nem érdekel.